Do ponoći prijava mladih za pomoć države od 5.000 dinara tanjug

Objavljeno: 15.12.2022. 09:04 Izmenjeno: 15.12.2022. 18:52

Ministarstva finansija isplata novca bi trebalo da počne sutra, a rebalansom budzeta za 2022. godinu za ovu svrhu je opredeljeno šest milijardi dinara.

Rok za prijavu mladih za pomoć države u iznosu od 5.000 dinara ističe danas, a oni koji ispunjavaju uslove, a još se nisu prijavili to mogu da urade preko portala Uprave za trezor. Pravo na ovu pomoć imaju mladi između 16 i 29 godina i neophodno je da se prijave bez obzira da li su se ranije već prijavljivali za dobijanje državne pomoći. Ne moraju da se prijavljuju jedino oni koji primaju novčanu socijalnu pomoć i oni koji su na izvršenju krivičnih sankcija, jer će njima pomoć biti isplaćena automatski, bez podnošenja prijave. Prema ranijim najavama iz Ministarstva finansija isplata novca bi trebalo da počne sutra, a rebalansom budzeta za 2022. godinu za ovu svrhu je opredeljeno šest milijardi dinara.

Rok za prijavu mladih za pomoć države u iznosu od 5.000 dinara ističe danas, a oni koji ispunjavaju uslove, a još se nisu prijavili to mogu da urade preko portala Uprave za trezor. „Još danas do ponoći možete da se prijavite za jednokratnu pomoć države od 5.000 dinara, putem portala Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs. Do danas se prijavilo 942.000 mladih. Isplata kreće sutra, u petak 16. decembra. Nastavljamo da podržavamo naše građane“, objavio je ministar finansija Siniša Mali na instagramu. Pravo na ovu pomoć imaju mladi između 16 i 29 godina i neophodno je da se prijave bez obzira da li su se ranije već prijavljivali za dobijanje državne pomoći. Ne moraju da se prijavljuju jedino oni koji primaju novčanu socijalnu pomoć i oni koji su na izvršenju krivičnih sankcija, jer će njima pomoć biti isplaćena automatski, bez podnošenja prijave. Rebalansom budžeta za 2022. godinu za ovu svrhu je opredeljeno šest milijardi dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana