Jednokratna novčana podrška zaposlenima u zdravstvu Studio B

Objavljeno: 20.11.2020. 16:41 Izmenjeno: 20.11.2020. 19:39

Uplaćeno po 10.000 dinara jednokratne novčane podrške zaposlenima u zdravstvu.

Svi zdravstveni radnici dobili su od države po 10.00 dinara na ime jednokratne pomoći, za šta je iz budžeta izdvojeno 1,55 milijardi dinara, odnosno oko 13 miliona evra.

Jednokratnu novčanu podršku dobiće oni koji su zaposleni u samom zdravstvenom sistemu, vojnozdravstvenim ustanovama, zdravstveni radnici zaposleni u MUP-u, kao i zdravstveni radnici koji rade u ustanovama socijalne službe čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, rekao je prethodno ministar finansija Siniša Mali za Televiziju Pink.

Kako je rekao, samo u užem zdravstvenom sistemu radi 120 hiljada ljudi, dok ih je zajedno sa zaposlenima u ostalim službama oko 130.000.

Prema njegovim rečima, novac je dobilo i nemedicinsko osoblje koje radi u zdravstvenom sistemu, jer je i njihova podrška u ovoj zajedničkoj borbi neupitna – od vozača u hitnoj pomoći, pa do čistačica kojima je višestruko uvećan obim posla.

On je precizirao da novac dobijaju i medicinski radnici kako u kovid tako i u nekovid režimu, kao i da tu nije bilo dileme, jer su i oni van kovid sistema opterećeni zbog većeg broja pacijenata koje moraju da prime jer su im kolege angažovane na drugim poslovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Magla

Trenutna temperatura 0°C

Magla

Petak
Magla

Max: 6°C
Min: 0°C

Magla

Vremenska prognoza za 5 dana