Dan žalosti u Vojvodini Tanjug

Objavljeno: 03.07.2016. 10:21 Izmenjeno: 03.07.2016. 22:15

U Vojvodini je dan žalosti povodom tragedije koja se u subotu dogodila u Žitištu kada je u pucnjavi pet osoba izgubilo život.

Pokrajinska vlada je na sednici u subotu odlučila da se povodom tragičnog događaja u Opštini Žitište nedelja 3. jul proglasi Danom žalosti na teritoriji AP Vojvodine, saopšteno je na sajtu Pokrajinske vlade.

U pucnjavi koja se dogodila u subotu ujutru oko 1.30 sati u kafiću „Makijato“ u Žitištu, kod Zrenjanina, pet osoba je izgubilo život dok je 20 lica ranjeno.

 

Formirani timovi za podršku porodicama nastradalih

Povodom tragičnog događaja u Žitištu, po nalogu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova formirana su četiri mobilna stručna tima za pružanje psiho-socijalne podrške porodicama svih nastradalih.

Kako je danas saopšteno iz Ministarstva za rad, sastanku u prostorijama opštine Žitište, održanom 2. jula, na kojem je doneta odluka o dormiranju mobilnih timova, prisustvovao je i resorni ministar Aleksandar Vulin.

Rad mobilnih timova otpočeo je odmah 2. jula.

Timovi za pružanje psiho-socijalne podrške sastavljeni su od stručnjaka centara za socijalni rad, prvenstveno psihologa, a po potrebi i od stručnjaka iz drugih resora, pre svega iz oblasti zdravstvene zaštite.

Tim za pružanje psiho-socijalne podrške, psiholog Centra i dečiji neuropsihijatar iz Opšte bolnice u Zrenjaninu obišli su danas maloletnog N. Z. i razgovarali sa detetom, kao i sa najbližim srodnicima.

Mobilni timovi su danas obišli još nekoliko porodica nastradalih, a u narednih nekoliko dana obićiće i preostale porodice.

Ovi stručnjaci na terenu pružaju psihološku podršku, a po potrebi uključuju usluge zdravstvene zaštite, kao i neophodnu materijalnu pomoć, dodaje se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 5°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 16°C
Min: 3°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana