Modernizacija jedinica – preduslov za dobru sposobnost vojske Tanjug, Beoinfo

Objavljeno: 23.04.2019. 09:16 Izmenjeno: 24.04.2019. 08:48

Obeležen 23. april – Dan Vojske Srbije. Velika je čast služiti otadžbini, poštovati zadatu reč i negovati moralne obaveze, stoji u čestitki predsednika Vučića svim pripadnicima Vojske.

Predsednik Vučić čestitao je svim pripadnicima VS 23. april, Dan Vojske Srbije, uz želju da nastave put započetih reformi i osavremenjivanja vojne organizacije.

„Pred vama je još mnogo zadataka koje ćete uspešno realizovati, kako bi Vojska Srbije nastavila da bude aktivan činilac novih bezbednosnih tokova u zemlji i regionu, a Republika Srbija bezbedna, stabilna i prosperitetna zemlja“, poručio je predsednik Srbije.

Predsednik Vučiće je u čestitki naveo da se proslavljajući Dan Vojske Srbije sećamo dana kada je podignut Drugi srpski ustanak.

Bio je to, ističe, jedan od najvažnijih događaja na putu do konačnog oslobođenja i sticanja nezavisnosti savremene srpske države.

„U izgradnji moderne srpske države naša Vojska je imala odlučujuću ulogu. Važnost i značaj te uloge Vojska je nebrojeno puta potvrdila u potonjim vekovima, i time trajno stekla epitet jedne od najuglednijih institucija srpske države“, naveo je.

Vučić je ocenio da je Vojska Srbije u protekloj godini pružila punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu.

Preduslov za dobru operativnu i funkcionalnu sposobnost svake vojske jeste modernizacija i osavremenjivanje jedinica, istakao je i dodao da smo u prethodnom periodu uspeli zajedničkim naporima da ostvarimo značajne rezultate u modernizaciji naoružanja i vojne opreme i unapređenju rada komandi, jedinica i ustanova Vojske Srbije.

„Posebno ističem unapređenje vojne industrije i saradnju sa armijama drugih država“, naveo je Predsednik Republike, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Predsednik je, kaže, uveren da će VS i u budućnosti profesionalno i odgovorno izvršavati postavljene zadatke, čestitam vam praznik, uz želju da Vojska Srbije nastavi put započetih reformi i osavremenjivanja vojne organizacije.

„Velika je čast služiti otadžbini, poštovati zadatu reč i negovati moralne obaveze“, napisao je Vučić na Instagram profilu „Budućnost Srbije“.

U Srbiji se danas, 23. aprila, obeležava Dan Vojske Srbije, u znak sećanja na podizanje Drugog srpskog ustanka, na Cveti, 1815. godine u Takovu.

Praznik svečano obeležen i u svim komanadama, jedinicama i ustanovama Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo.

 

Batajnica: Svečano obeležen Dan Vojske Srbije

Komanda Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na Vojnom aerodromu „Batajnica” prigodnim programom obeležila je Dan Vojske Srbije – 23. april, kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske, saopšteno je iz Opštine Zemun.

Svečano je bilo i u kasarni „Radovan Medić”, gde su unapređeni pojedini pripadnici 224. jedinice za elektronska dejstva, a događaju je prisustvovao pomoćnik predsednika opštine Zemun Milorad Radulović.

Svi zainteresovani na Vojnom aerodromu „Batajnica” mogli su da pogledaju izložbu vazduhoplova, raketne i radarske tehnike, naoružanja i vojne opreme i letački program.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana