Dan čistih planina i „Trofej Beograda” u planinarstvu Beoinfo

Objavljeno: 23.09.2021. 12:49 Izmenjeno: 23.09.2021. 12:49

Najveća planinarska manifestacija u Srbiji, Međunarodni dan čistih planina održava se tradicionalno poslednjeg vikenda septembra, 25. i 26, na Rajcu.

Manifestacija je u organizaciji Planinarskog sportskog kluba „Pobeda” iz Beograda, pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije i Planinarskog saveza Beograda, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Ova zbirna manifestacija ove godine počinje već u subotu, 4. septembra, kada se na Rajcu održava XII kolo Orijentiring lige Srbije, u saradnji sa Orijentiring savezom Srbije. Takmičarski centar je u neposrednoj blizini Planinarskog doma „Čika Duško Jovanović”, a prvi start je u 11 časova.

Manifestacija se nastavlja takmičenjem u planinarskoj orijentaciji – VII kolom lige Srbije i II kolom lige Beograda u nedelju, 19. septembra.

Ključni dani su subota, 25. septembar, kada će se održati sve atraktivnija takmičenja u sportskom penjanju na prirodnoj steni, planinskom biciklizmu i planinskom trčanju, i nedelja, 26. septembar, za kada je planirana republička akcija V kolo treking lige Srbije od planinarskog doma na Rajcu, kao i deset pešačkih akcija – iz deset smerova ka Domu, među kojima su posebno osmišljene trase za decu i za veterane.

Svi takmičari mlađi od 18 godina istovremeno se takmiče za „Trofej Beograda” u planinarstvu.

Izazovno je organizovati veliku sportsku manifestaciju u vreme epidemije. Zato PSK „Pobeda” napominje da se sve akcije i takmičenja održavaju bez prisustva publike, a svi učesnici su obavezni da se pridržavaju aktuelnih odluka Ministarstva zdravlja Republike Srbije i poštuju mere prevencije i zaštite od korone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana