Dačić,Vulin i Harčenko položili vence podovom Dana pobede tanjug

Objavljeno: 09.05.2022. 11:43 Izmenjeno: 10.05.2022. 11:35

Nakon toga upisali su se i u knjigu sećanja.

foto tanjug

 

Povodom Dana pobede nad fašizmom, 9. maja, na Spomen kompleks groblja oslobodilaca Beograda položeni su venci uz najviše vojne i državne počasti.

U ime Narodne skupštine Srbije venac je položio predsednik parlamenta Ivica Dačić, ispred ministarstva unutrašnjih poslova to je učinio ministar Aleksandar Vulin, a u ime ministarstava na čijem je čelu to je učinila ministarka Darija Kisić Tepavčević, dok je u ime Grada Beograda to učinio Andreja Mladenović.

Vence su položili i ambasador Ruske federacije Aleksandar Bocan Harčenko, predstavnici ambasada Belorusije i Kazahstana, predstavnici Vojske Srbije, Ivan Kostić iz Pokreta Dveri, Milica Ðurđević Stamenkovski predsednica Zavetnika i mnogobrojni građani.

Cveće su položili i na Spomenik večna vatra na kojem piše: „Niko nije zaboravljen, ništa nije zaboravljeno“, kao i na Spomenik Crvenoarmejcu u istom spomen kompleksu.

Vulin:Prekrajanje istorije nije moguće

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, u sklopu obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, položio je vence na spomenik Crvenoarmejcu i na spomenik „Večnoj vatri“ na Groblju oslobodilaca Beograda.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je poručio da se revizija rezultata iz Drugog svetskog rata ne sme dozvoliti.

„Decenijama unazad pokušavaju da izvrše reviziju rezultata Drugog svetskog rata. To je potpuno neprihvatljivo. Republici Srbiji, baš kao i Ruskoj Federaciji, mesto je jedino i samo među zemljama pobednicama. Poražene zemlje su se ujedinile i decenijama pokušavaju da nam objasne da smo suviše mali da budemo nezavisni i da treba da slušamo, i da kao 1941. godine pognemo glavu pred moćnijima od sebe – decenijama pokušavaju, ali nisu i neće uspeti. Prekrajanje istorije nije moguće“, istakao je Vulin.

Vence su na spomenike Crvenoarmejcu i „Večnoj vatri“, pored ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, položili i predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić, ministarka za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, predstavnici Ministarstva odbrane, ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko, predstavnici Grada Beograda i SUBNOR-a.

Dan pobede nad fašizmom, 9. maj, slavi se i obeležava u znak sećanja na dan kada je 1945. godine nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 34°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 36°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana