Dačić:Govorite istinu, nemojte davati lažna obećanja Tanjug

Objavljeno: 27.02.2018. 19:54 Izmenjeno: 27.02.2018. 22:30

Govorite ljudima istinu i nemojte davati lažna obećanja, radite u interesu građana i rešavajte njihove probleme, poručio je danas lider SPS Ivica Dačić na završnom predizbornom skupu liste SPS-JS u Lazarevcu.

 

Kako je rekao, on sam je posvećen ozbiljnom državničkom poslu i odbrani interesa Srbije u svetu, ali ne brine ni za partiju ni za kampanju, jer „imaju odgovorne ljude, koji znaju svoj posao“.

„Siguran sam da će oni sutra tako odgovorno i posvećeno voditi grad i brinuti o svakom čoveku. Kao što ja vodim spoljnu politiku – jasno, čvrsto i odlučno, tako će isto Aleksandar Antić i njegov tim da sutra vode Beograd“, poručio je Dačić, a navodi se u saopštenju.

On je naveo da se SPS, baštineći ideje komunista i njihove rezultate u izgradnji zemlje, dosledno zalaže za politiku ravnomernog regionalnog razvoja.

„Smejali su nam se što smo imali Fond za razvoj, koji je imao zadatak da ravnomerno ulaže sredstava i razvija sve regione pođednako, da ne bismo imali puste delove zemlje, što je danas veliki problem za odbranu Srbije“, kazao je Dačić.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma istakao je da je Lazarevac „dao sve za Srbiju, pre svega vodu i zemlju“ i poručio da će se lista SPS-JS boriti da vrati bar nešto Lazarevcu i njegovim građanima.

Zato se, kaže, zalažu za decentralizaciju i da Lazarevac odlučuje za sebe, „a ne da čeka da im Beograd rešava probleme“.

Poručio je da će se ta lista posvetiti posebnu pažnju posvetiti stvaranju uslova za veće zapošljavanje žena, jer one nemaju priliku da se zaposle, s obrizom na to da u Lazarevcuvećina stanovnika radi u Kolubari, i to uglavnom muškarci.

„Dovešćemo investitore koji će prevashodno angažovati žensku radnu snagu“, rekao je Marković.

Kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Antić istakao je da se zalaže za decentralizaciju koja će omogućiti veća ovlašćenja i samostalnost rubnim opštinama Beograda i dodao da će Lazarevac biti jedan od njegovih prioriteta.

aleksandar-antic-sps-lazarevac

„Hoću da mi verujete, ja dobro poznajem probleme Lazarevca i što je još važnije imam rešenja za sve te probleme. Treba nam vaša snažna podrška, ne možemo ništa da promenimo sa 10 odsto. Da bi rešavali izazove pred nama potrebno je da dobijemo 20 posto glasova i ja to od vas očekujem „, poručio je Antić Lazarevčanima.

On je dodao da ima posebno poštovanje prema Lazarevcu, s obzirom „da su oni najveća snaga Srbije“.

„Vi iskopate 30 miliona tona uglja godišnje, od koga se proizvede polovina srpske struje, što je za ponos i zato vam hvala jer vi ste ta snaga zbog koje se Srbija razvija“, zaključio je Antić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana