Dačić s Palmerom o KiM, radu parlamenta, ustavnim reformama.. Tanjug

Objavljeno: 05.06.2021. 15:50 Izmenjeno: 05.06.2021. 16:06

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa specijalnim predstavnikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom koji je podvukao da SAD želi da se pronađe kompromisno rešenje za kosovsko pitanje i da ne namerava da vršti pritisak na strane u dijalogu.

Na sastanku je razgovarano i o sastancima koje je Mejtu Palmer imao tokom boravka u Prištini i istaknuto da SAD pruža punu podršku specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku i njegovim aktivnostima, saopšteno je iz Kabineta predsednika Skupštine.

Dačić je rekao da su odnosi SAD i Srbije značajno unapređeni prethodnih godina i da treba nastaviti aktivnosti na njihovom daljem razvoju.

„Kao predsednik Narodne skupštine nastojaću da jačam veze sa Senatom i Kongresom SAD“, rekao je Dačić i podvukao važnost intenziviranja političkog dijaloga i realizaciju poseta na visokom nivou.

Na interesovanje Metjua Palmera, razgovarano je i o prioritetima rada Narodne skupštine, a Dačić je istakao snažnu rešenost da tokom svog mandata radi na osnaživanju uloge Narodne skupštine i unapređenju njenog rada.

Informisao je sagovornika o procesu ustavnih reformi koji je u toku. Takođe, obavestio ga je i o aktivnostima u okviru druge faze međustranačkog dijaloga i sastancima koje je imao sa predstavnicima Evropskog parlamenta, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura -5°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 0°C
Min: -5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana