Dačić: Nema stabilnosti Srbije bez jakog SPS-a Tanjug

Objavljeno: 11.06.2020. 20:05 Izmenjeno: 11.06.2020. 20:05

Nema stabilnosti Srbije bez jakog SPS, izjavio je  lider socijalista Ivica Dacicć na predizbornom skupu u Sava centru i dodao da ta stranka ima postojane i jasne stavove koji su izraženi u ideji levice, ali i patriotizmu koji je dokazan delima.

Dačić je rekao da je Srbija preokrenula dijalog sa Prištinom zbog toga što su različite zemlje počela da povlače priznanje Kosova.

„Ja sam zahvalan Aleksandru Vučiću zato što nam je dozvolio to da radimo“, rekao je Dačić i svojim članovima poručio da moraju da se bore za svoju ideju.

„Mislite da je meni bilo lako kad idem da jurim da neke zemlje za koje ne znate gde se nalaze povuku priznanje Kosova. Niti ima rominga tamo…da me otme neko tamo, ne biste ni znali…Ili vi dođete tamo, a Amerikanci ih već zvali da ne povuku priznanje“, rekao je Dačić.

Kako je dodao, Srbija se zbog povlačenja priznanja Kosova vratila za pregovarački sto sa boljim kartama u rukama, a Albanci u Prištini su, kaže, sada dobili loše karte.

„Mogu da varaju koliko hoće, ali sa lošim kartama ne može ništa da se uradi“, naveo je Dačić.

Ponovio je da među socijalistima nikada nije bilo izdajnika i zato mu je, kaže, drag stih: „Mi stojimo postojano. Tako je bilo pre 50 godina, tako je i danas“, rekao je Dačić i istakao da je SPS partija kontinuiteta, od Svetozara Markovića, Dimitrija Tucovića, Tita, Slobodana Miloševića, njega i onih koji su rođeni posle 5. oktobra.

On je više puta izrazio nezadovoljstvo rezultatima koje je SPS ostvario na Novom Beogradu, a pojedinim članovima poručio da ne mogu da voze najskuplje automobile, a da ne mogu da dokažu kako su ih zaradili.

„Ne odnosi se to na Novi Beograd samo, već i na druge opštine. Moramo da budemo primer. Lično ću da prekontrolišem ko šsta vozi i koliko troši“, rekao je Dačić.

Dačić je istakao da nije došao nikog da ubeduje da glasa za njega i SPS, navodeći da je on svaki dan radio za Srbiju i da su njegovi rezultati kampanja.

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić rekao je da sa velikom optimizom očekuje naredne izbore 21. juna, navodeći da je uveren da će socijalisti ostvariti rezultat kojim će biti ponosni.

On je dodao da SPS treba da bude ponosna na rezultate ministra spoljnih poslova Ivice Dačića koji je, kako kaže, obišao zemljinu kuglu i uspeo da vrati ugled Srbije u svetu. „Kosovo je bilo rešeno pitanje, a posle niza diplomatskih koraka smo u poziciji da možemo da imamo razgovore“, naveo je Antić.

Kao jedan od najvećih uspeha Vlade Srbije, Antić je naveo činjenicu da je 18 zemalja povuklo priznanje Kosova.

„Mislim da je za nas važno što smo postigli uspehe boreći se za našu politiku i što je na čelu te borbe bio Ivica Dačić“, naveo je Antić i dodao da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef srpske diplomatije Dačić promenili Srbiju i unapredili kvalitet života.

Srbija je, prema Antićevim rečima, danas bolje mesto za život nego pre 10-20 godina.

Antić je istakao da su pred Srbijom mnoge diplomatske akcije koje će, veruje, predvoditi Dačić.

Na predizbornom skupu navedeno je da je prvi na listi socijalista na Novom Beogradu, odnosno njihov kandidat za predsednika opštine Novi Beograd istoričar Predrag Marković koji je rekao da građani treba da glasaju za onu stranku u kojoj znaju makar pet vodećih ljudi od kojih makar jednog vole i poštuju. To je, kako je rekao, njegova formula za izbore.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 17°C

Slaba kiša

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana