Dačić: Nema principa, vec licemerja i dvostrukih standarda tanjug

Objavljeno: 27.11.2022. 11:42 Izmenjeno: 27.11.2022. 11:47

Ministar je naveo da ovo samo govori o licemerju i upitao šta je uvredljivo u poruci „Nema predaje“?

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je kao licemerno to što je Svetska fudbalska organizacija (FIFA) pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije, nakon što je u njenoj svlačionici na Mundijalu u Kataru navodno okačena zastava na kojoj je prikazana teritorija Kosova i Metohije, uz poruku „Nema predaje“.

„Zamislite da Ukrajina kaže “Krim je Ukrajina, nema predaje“. Da li bi neko kaznio i izbacio Ukrajinu?“, upitao je Dačić gostujući na televiziji Prva i dodao da kao država ne možemo da reagujemo, jer je u pitanju sportska organizacija.

Naveo je da ovo samo govori o licemerju i upitao šta je uvredljivo u poruci „Nema predaje“?

„Šta je tu uvredljivo što je neko rekao nema predaje? Pa šta treba da kažu, da će da se predaju? Drugo, oni govore o fudbalu i “nema predaje“ se odnosi na fudbalske utakmice. Mi smo od Brazila izgubili i očekivalo se da izgubimo, ali nas sada čekuju odlučujuće utakmice sa Kamerunom i Švajcarskom“, rekao je Dačić.

Podsetio je da UN nisu priznale Kosovo, a da je Srbija međunarodno priznata država i članica UN, sa Kosovom i Metohijom kao njenim delom.

„Šta je tu nešto što nije u skladu sa međunarodnim pravom i što je uvredljivo? Ovo je pokazatelj koliko nema principa već ima dvostrukih standarda i dvostrukih aršina. Oni nikada ne bi kaznili Ukrajinu kada bi Ukrajina rekla “Donbas je naš i Krim je naš. Nema predaje““, rekao je Dačić.

Dodao je da ovo ne bi trebalo da nas iznenađuje već da bude moralni podsticaj za naše fudbalere jer smo, kako je istakao, najjači kada se suočavamo sa nepravdama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana