Dačić i Palma: Nacionalni interesi i mladi prioritet Tanjug

Objavljeno: 04.06.2020. 14:08 Izmenjeno: 04.06.2020. 14:08

Lideri Socijalističke pratije Srbije (SPS) i Jedinstvene Srbije (JS), Ivica Dačić i Dragan Markovića Palma, obišli su istočnu Srbiju i poručili da je cilj koalicije SPS-JS odbrana nacionalnih interesa, da mladi ostanu u zemlji, da se besplatno školuju, zaposle i osnuju porodicu.

Dačić je rekao da je odbrana Srbije na prvom mestu i da neće odustati od borbe za nacionalne interese.

„Srbija mora da bude pre svega, iznad svega i po svaku cenu, zato i radimo sve ovo, zato sam i toliko vremena posvetio povlačenju priznanja Kosova, 18 zemalja je povuklo priznanje, oni više nemaju većinu u UN i zato ja nikoga neću da ubeđujem da glasa za nas, nek svako sam odluči“, poručio je Dačić na predizbornom skupu u istočnoj Srbiji. Kada su u pitanju prilike u regionu Dačić je rekao da Srbija želi diplomatske odnose, ali da neće ostaviti svoj narod na cedilu, dok se otimaju pravoslavne svetinje u Crnoj Gori.

Lider JS, Dragan Marković Palma je poručio da je cilj koalicije SPS-JS da mladi ostanu u Srbiji, da se tu besplatno školuju, zaposle i osnuju porodicu.

Kada je u pitanju privredni razvoj zemlje, Marković kaže da je turizam jedan od najznačajnijih grana.

„Iz cele Evrope su ljudi dolazili u banje da se leče i to moramo da povratimo. Koalicija SPS-JS zna šta je turizam i zna da je turizam privredna grana, koja ne zapošljava samo radnike, već donosi i mnogo novca“, rekao je Marković.

Obećao je da će ta koalicija istočnoj Srbiji “maksimalno da pomogne”, naročito sada kada je zbog epidemije virusa korna nebezbedno putovati, građani Srbije trebalo bi da znaju kakvim prirodnim lepotama naša zemlja raspolaže.

Dačić i Marković obišli su Bor, Boljevac, Sokobanju i Knjaževac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana