Čuveni niški hirurg Miodrag Lazić umro od koronavirusa Tanjug

Objavljeno: 14.04.2020. 15:44 Izmenjeno: 15.04.2020. 08:53

Direktor Urgentnog centra KC Niš i ratni hirurg, dr Miodrag Lazić, umro je od koronavirusa. Od njega se na društvenim mrežama opraštaju prijatelji, kolege, ali i oni kojima je spasao život u ratovima devedesetih.

Foto:Pink tv

Od doktora Lazića oprostile su se i kolege u uprava KC NIš.

„Čovek koji je časno, hrabro i ponosno, rame uz rame, na prvim linijama fronta, stajao kraj srpske vojske, u svim ratovima koji su zadesili našu zemlju i naš narod. Čovek, lekar, vojničina..koji je spasao više od hiljadu života na bojištu, operišući i po tri vojnika istovremeno, radeći u ratnoj bolnici, na polju i po 36 sati bez prestanka…“, navedeno je u in memoriamu na sajtu KC Niš.

Kako kažu, bio je čovek koji je golim rukama, stiskajući ga, oživeo srce ratnika u istočnom Sarajevu, i da to srce i danas kuca, da je sa svojim, srpskim narodom, bezbroj puta pobedio.

„Dr Miodrag Lazić, naš dr Laza i pred ovog, nevidljivog neprijatelja, sa kojim se zdravstveni radnici u Nišu, Srbiji, širom sveta, uveliko bore, iako ga je samo dva meseca delilo od odlaska u penziju, stao je ponovo hrabro uz svoje kolege, bez obzira što je znao da je, zbog svog zdravstvenog stanja i sam ugrožen“, navodi se u poruci.

Dodaju da je ponovo Laza bio „na prvoj liniji“, do samog kraja…do trenutka, dok nije saznao da je i sam oboleo od virusa. Da je hiljadu bitaka dobio, ali da ovu poslednju, njegovo srce nije izdržalo.

Doktor Lazić koronavirusom zaražen je pre petanestak dana, a svoju oproštajnu poruku poslao je preko koleginice Marije Dimitrijević, koja je njegove poslednje reči podelila na društvenoj mreži fejsbuk.

„Otišao sam časno i pošteno. Kao direktor UC dva meseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara. Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik ali čast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim“, navodi se u poruci.

Napominje da je takav bio i na ratištu u Krajini godinu dana, zatim u Sarajevu četiri godine, za vreme NATO bombardovanj, da neće da ode tiho, već onako kakav je bio ceo život i kako ga znaju prijatelji, kolege, porodica.

„Svi su mi govorili da se sklonim ali ja to sebi nikad ne bih oprostio. Moji voljeni Krajišnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam živa legenda zauvek iskreno će plakati svi jer su uvek verovali da sam neuništiv. Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške. Volim vas zauvek“, navodi se u poruci.

Lazić je još rekao da njegovi unuci i unuka Mila ostaju bez dede, a ćerki i sinu poručio da ne tuguju nego da nastave napred i budu ponosni na njega.

„Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Sunčica i Macan, drage moje seste koje ste mi uvek verovale, zbogom. Voljenoj Ani, ratnom drugu i ženi poruka: budi hrabra i čvrsta zbog dece i unuka a gore na onoj strani, jednoga dana bićemo ponovo zajedno. U Nišu mojim prijateljima poseban pozdrav“, stoji u poruci.

Poslednja želja mu je da ga isprate pesmom „Marš na Drinu“, a potpisao se kao doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda.

2 Responses to “Čuveni niški hirurg Miodrag Lazić umro od koronavirusa”

  1. Radmila каже:

    Mnogo žalosti i Tuge. Sad je sve suvišno. Hrabri, umni čoveče, odan si Hipokratu, u svojoj poruci rekao si sve. Bog nekaka Te smesti među pravednicima, gde ćeš večno počivati. Hvala Ti na sve tvoje vrline u ratu i miru, koje te krase i koje si ostavio dobrim ljudima i porodici, da Te po tome pamte. Amin.

  2. Biljana каже:

    Strasno takav Dr
    I covek da umre….trebalo je svim raspolozivim sredstvima da mu se pomogne ako je bilo moguce da prezivi
    Neka mu je vecna Slava I hvala

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 17°C

Delimično oblačno

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana