Čučković:Gradske službe bile na terenu,odgovorile izazovu tanjug

Objavljeno: 23.08.2022. 11:59 Izmenjeno: 23.08.2022. 11:59

Dodao je da je, između ostalog, važno da se u delovima grada gde pukne cev, kvar otkloni u najkraćem mogućem roku.

foto tanjug

 

Gradski menadžer Miroslav Čučković izjavio je su tokom padavina koje su prethodnih dana pogodile Beograd nadležne gradske službe bile na terenu na svim kritičnim mestima i uspele adekvatno da reaguju jer, kako je rekao, pljuskovi nisu bili istog intenziteta u svim delovima prestonice.

On je za Tanjug naveo da je uobičajeno da u avgustu bude ovakvih letnjih pljuskova i dodao da su uređaji koji pokazuju kolika količina vode se nalazi u gradskoj kanalizaciji pokazali da je na mnogim mestima kiša prodrla i do kanalizacionih cevi.

U programu stabilizacije Beograda i pripreme za predstojeću jesen i zimu, najveći akcenat je, kako je objasnio Čučković, stavljen na čišćenju postojećih gajger slivnika čija protočnost nije bila na maksimumu, te da će se u narednom periodu sve službe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ baviti time.

„Videćete ih na ulicama sa specijalnim vozilima, kojih imamo 25 i koja su dovoljna za takvu vrstu prečišćavanja. Takođe, dali smo nalog da se servisiraju sve velike pumpe JP “Beogradvode“ koje bi crpele te viškove prema Savi i Dunavu“, rekao je Čučković.

Na pitanje koliko se novca iz gradskog budžeta izdvaja za kišne kanalizacije i rešavanje problema koji nastanu usled obilnih padavina, Čučković je rekao da je u Sekretarijatu za za stambene i komunalne poslove opredeljeno 426 miliona dinara za tu namenu.

„To je veoma veliki novac, reda veličine dva nova obdaništa i očigledno je da je to nešto na čemu treba pojačano raditi“, rekao je Čučković.

On je, između ostalog, pomenuo i projekat izgradnje kumodraškog kolektora, kao najvećeg kolektora koji treba da primi vodu iz pravca Voždovca i Zvezdare, navodeći da se trenutno radi na rešavanju imovinskih odnosa koji su na trasi tog kolektora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana