Čučković: Autoput će Obrenovcu doneti investicije Studio B

Objavljeno: 09.08.2019. 14:11 Izmenjeno: 09.08.2019. 14:43

Autoput od Obrenovca do Čačka biće pušten u saobraćaj 18. avgusta.

Na taj način Obrenovac će biti dodatno povezan sa gradovima u Zapadnoj Srbiji, prema kojima je i okrenuta naša privredna aktivnost, kaže predsednik te opštine Miroslav Čučković i dodaje da će Obrenovac izgradnjom te, ali i deonice prema Novom Beogradu, sigurno uspeti da privuče još veći broj investitora.

Izgradnja deonice auto-puta dužine 103 kilometra od Obrenovca do Preljine važna je zbog boljeg povezivanja i bržeg razvoja ovog dela Srbije, ali i  bezbednosti, pošto ćemo na taj način u velikoj meri zaobići Ibarsku magistralu. Privredna komunikacija obrenovačkih i privrednika iz Zapadne Srbije biće dodatno ojačana po završetku izgradnje ove deonice.

„Privredna aktivnost obrenovačkih firmi je okrenuta ka Beogradu, ali i ka Zapadnoj Srbiji, pre svega Čačku, Ljigu i Gornjem Milanovcu i ovaj put će za nas značiti novu budućnost. Značiće mogućnost otvaranja novih ekonomskih potencijala… Takođe, sigurno je prilika za malu privredu i za sve kooperante koji imaju potrebu da između na primer novih kompanija koje je gospodin Vučić doveo u Čačak (i oni su isto iz automobilske industrije) da između sebe sarađuju i da se samim tim naprave dodatni kapaciteti na ovom području“, rekao je Čučković za Studio B.

Pošto se važna deonica auto-puta zatvara u trenutku kada traje smena turista u Crnoj Gori, kao i Sabor trubača u Guči, a nadležni upozoravaju vozače da budu strpljivi zbog dužih zadržavanja.

Do 18. avgusta za saobraćaj će biti zatvorena deonica auto-puta Ljig-Preljina, da bi se taj put spojio s novoizgrađenom deonicom do Obrenovca, pa će u tom periodu celokupan saobraćaj biti preusmeren na Ibarsku magistralu.

 

Izmena trasa pojedinih linija u Obrenovcu

Sekretarijat za javni prevoz najavio je da će zbog redovnog održavanja Ulice kralja Aleksandra Prvog (državni put Ib – 26) u Obrenovcu, na delu od kružnog toka u zoni raskrsnice ulica Zabranski put i Miloša Obrenovića do Ulice kralja Petra Prvog, doći do promena u radu linija javnog prevoza. Ova izmena, precizirano je u saopštenju, počinje 10. avgusta i traje do 10. septembra.

Tokom radova, vozila sa linija javnog prevoza će se kretati izmenjenom trasom. Autobusi sa linija 860, 860E, 860L, 860M, 861A, 862, 863A, 932, 932A, 934, 935, 936, 937, 938, 939, 939A, 940 i 5570, umesto ulicama Zabranski put i Kralja Aleksandra Prvog, saobraćaće ulicama Miloša Obrenovića, Kralja Petra Prvog i dalje redovnim trasama. Vozila sa linija 911 i 911A, u smeru ka Nemanjinoj, umesto ulicama Miloša Obrenovića, Zabranski put i Kralja Aleksandra Prvog, saobraćaće istom izmenjenom trasom, kao i vozila sa linije 914.

Autobusi će na izmenjenom delu trase koristiti stajališta u zoni nekadašnjih stajališta „Topolice” i „Kralja Petra Prvog” u ulicama Miloša Obrenovića i Kralja Petra Prvog.

One Response to “Čučković: Autoput će Obrenovcu doneti investicije”

  1. Dux каже:

    Super je auto putSamo je .suluda ideja otvaranja pre zavrsetka mosta preko Save. I ovako je na Obrenovackom putu katastrofalna guzva. Od kamiona ne moze da se mrdne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 27°C

Delimično oblačno

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 26°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana