Cucić: Ubijeni migranti maltretirali druge, nema panike Tanjug

Objavljeno: 07.06.2019. 09:41 Izmenjeno: 08.06.2019. 13:31

Komesar za izbeglice Vladimir Cucić izjavio je da nema razloga za paniku i senzacionalističke naslove kada je reč o ubistvu dvojice migranata u Beogradu, istakavši da je sukobu, koji je završen dvostrukim ubistvom, prethodilo višemesečno maltretiranje jedne grupe migranata.

Cucić je u Jutarnjem dnevniku RTS kazao da je migrant koji je sinoć ubijen unazad godinu dana maltretirao druge migrante.

„Radi se o grupi veoma problematičnih momaka koja unazad godinu dana, uslovno da kažem, na određen siledžijski način maltretira ne samo svoj krug već i druge migrante. Upravo taj momak koji je sinoć ubijen maltretirao je druge migrante. Kad god se reagovalo maltretirani nisu smeli da prijave nasilnika jer su se plašili. Rezultiralo je svađom među njima koja je završila ubistvom“, objasnio je Cucić.

On je ocenio da drugi narodi, kada dolaze u drugu zemlju, donose svoju kulturu koja sadrži ne samo lepo pismo već i običaje kao što je osveta za ubistvo.

Cucić je naveo da namera migranata nije bila da ostanu u Srbiji, da se integrišu u društvo, već da im je Srbija bila samo jedna od zemalja kroz koju su prolazili na svom putu ka nekim evropskim zemljama.

On je istakao da niko u Srbiji sa migrantima nije imao problem već da su probleme imali njihovi zemljaci.

„Počelo je svađom među njima i ona je završila ubistvom. Momak koji je sinoć ubijen i koji je inače poznat kao momak koji je sklon nožu, izbo je tog dečka, a druga grupa je u skladu sa njihovim običajima izvršila osvetu za manje od 12 sati“, rekao je Cucić.

On je naglasio da je to njegovo viđenje događaja, ali da treba sačekati saopštenje MUP.

Cucić je naveo da migranti, iako maloletni, nisu išli u školu, jedno vreme su živeli u kolektivnim centrima u Obrenovcu i Krnjači, ali da su iste napustili prošle godine i živeli po hostelima.

On je dodao da je reč o pojedinačnom slučaju.

„Među 150.000 ljudi koji su prošli kroz Srbiju unazad tri godine ima nažalost i krimonogenih elemenata“, zaključio je Cucić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana