Crveni krst Srbije: Austrija donirala 1.000 paketa pomoći Tanjug

Objavljeno: 28.05.2020. 17:05 Izmenjeno: 28.05.2020. 20:16

U okviru pomoći koju je Austrija donirala Srbiji, nabavljeno je 1.000 paketa sa sredstvima za higijenu namenjenih najugroženijim stanovnicima u 10 gradova i opština u našoj zemlji, a većini je ta pomoć već isporučena, kaže generalni sekretar Crvenog krsta Ljubomir Miladinović.

Kako je objasnio, reč je o prvom paketu pomoći Austrije vrednom 10.000 evra, koji je Crveni krst Srbije dobio kao podršku u aktivnostima u suzbijanju humanitarnih posledica epidemije korona virusa.

Miladinović navodi da je Austrija odgovorila na apel međunarodnog Crvenog krsta i da je donirala million evra za region zapadnog Balkana, od čega je za Crveni krst Srbije opredeljeno 200.000 evra, a danas je simbolično obavljena primopredaja prvog paketa pomoći u prisustvu ministra za evropske integracije Jadranki Joksimović, ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, ministra inostranih poslova Austrije Aleksandera Šalenberga i saveznog ministra Austrije za Evropsku uniju i ustavna pitanja Karolin Edštadler.

““Crveni krst Srbije će sa međunarodnim Crvenim krstom dogovoriti o načinu korišćenja preostalih sredstava. U svakom slučaju pomoć će biti namenjena socijalno najugroženijima u našoj zemlji““, naveo je Miladinović.

Paketi iz prvog kontigenta pomoći, kaže Miladinović, isporučeni najugroženijim stanovnicima u Loznici, Ljuboviji, Lučanima, Batočini, Smederevskoj Palanci, Chupriji, Raški, Sjenici, Tutinu, a u narednim danima biće raspoređeni i na teritoriji opštine Šid.

Svaki paket je težak osam kilograma i da su u njemu sapuni, šamponi, deterdžent za pranje rublja, deterdžent za pranje suđa i druga sredstva za higijenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Oblačno

Sreda
Moguća kiša

Max: 20°C
Min: 16°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana