Crnogorski pasoš samo za visokoškolovani kadar Tanjug

Objavljeno: 02.12.2020. 09:47 Izmenjeno: 02.12.2020. 09:47

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić u ekspozeu jasno navodi da program ekonomskog državljanstva, koji je stupio na snagu početkom prošle godine, neće ostati na snazi, prenose crnogorski mediji.

Govoreći o razvoju ekonomije u ekspozeu, Krivokapić je naveo da će pažljivo kreirati listu deficitarnih zanimanja i krenuti u prekvalifikacije i školovanje kadrova prema realnim potrebama i projekcijama razvoja tržišta rada.

„Želimo da i postojeći program ekonomskog državljanstva promenimo u program državljanstva za visokokvalifikovani kadar“, kaže Krivokapić.

Dnevne novine prenose da bi eventualnim ukidanjem ovog projekta investitori mogli odustatiti od investicija, koje u najvećoj meri doprinose razvoju severa Crne Gore i obogaćivanju turističke ponude.

Time bi, dodaju, država mogla da ostane bez skoro 400 miliona evra.

Upravo toliko novca bi trebalo da bude uloženo u 14 projekata širom države, koji su bili kandidati za dobijanje ekonomskog državljanstva.

Vlada premijera Duška Markovića je za nepune dve godine na Listu razvojnih projekata koji konkurišu za dobijanje ekonomskog državljanstva Crne Gore uvrstila 14 projekata.

Reč je o gradnji turističkih kompleksa i hotela visoke kategorije.

Najviše projekata je na severu i to u Kolašinu sedam, Žabljaku tri i jedan u Mojkovicu.

Po jedan projekat je planiran u Budvi, Tivtu i Čanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana