Crna Gora:Maske obavezne u prodavnicama,apotekama,javnim ustanovama tanjug

Objavljeno: 29.07.2022. 11:07 Izmenjeno: 29.07.2022. 14:00

Galić je naveo da je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim delovima aerodroma, železničkim i autobuskim stanicama i najavio da će, ako te mere ne dovedu do poboljšanja situacije, uslediti mere obaveznog nošenja maski u svim zatvorenim prostorima.

U Crnoj Gori će, zbog pogoršanja epidemijske situacije izazvane korona virusom, u narednih 15 dana biti obavezno nošenje zaštitnih maski, a zdravstvene vlasti ponovo su uputile apel građanima da se vakcinišu protiv kovida-19.

Direktor Iinstituta za javno zdarvlje Igor Galić izjavio je da je zbog porasta broja zaraženih i hospitalizovanih uvedena mera obaveznog nošenja zaštitnih maski u svim ustanoviama javne uprave, prodavnicama prrehrambene robe, apotekama i benzinskim stanicama, prenosi portal RTCG.

Galić je naveo da je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim delovima aerodroma, železničkim i autobuskim stanicama i najavio da će, ako te mere ne dovedu do poboljšanja situacije, uslediti mere obaveznog nošenja maski u svim zatvorenim prostorima.

On je apelovao da se vakcinišu svi koji do sada nisu.

U CG 171.000 turista, najvise u Budvi,Ulcinju i Herceg Novom

U Crnoj Gori, prema podacima Nacionalne turističke organizacije CG, trenutno boravi 171.000 turista, a najviše turista boravi u Budvi, Ulcinju i Herceg Novom.

To je rekordan broj turista ove godine u Crnoj Gori, saopštila je NTO CG.

Kako je navedeno, primetan je značajan broj turista iz Srbije koji tradicionalno posećuju Crnu Goru u ovom periodu.

U NTO CG kažu da je ove godine primetno veće interesovanje turista iz Srbije i u severnim krajevima CG.

Pored turista iz Srbije, gosti dolaze u CG i iz BIH, Albanije, Francuske, Izraela, Nemačke, Velike Britanije, Poljske, Češke, Mađarske i drugih zemalja.

„Evidentan je rast gostiju kako u crnogorskim hotelima, tako i u privatnom smještaju. Samo tokom juna zabeležen je prosečan rast broja gostju od preko 50 odsto u privatnom smeštaju i 32 odsto u crnogorskim hotelima“, navodi se u saopštenju.

Prema podacima lokalnih turističkih organizacija, od 1.maja zaključno sa 28. julom beleži se prosečan rast turista od 58 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

NTO CG navodi da su i prihodi od turizma veći, pa je Crna Gora u dosadašnjem delu godine od boravišnih taksi, turističkih taksi i članskih doprinosa, ostvarila prihode u iznosu većem od 1,5 miliona evra odnosno 28 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Aerodromi CG od početka godine opslužili su oko 900.000 putnika, sto je duplo vise u odnosu na 2021.godinu, navedeno je u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana