„Čistoća“ nastavlja širenje reciklažne mreže Tanjug

Objavljeno: 13.06.2020. 12:31 Izmenjeno: 13.06.2020. 11:39

JKP „Gradska čistoća“ 13. i 14. juna nastavlja sa podelom plavih PVC kanti namenjenih odlaganju reciklabila, u beogradskom naselju Batajnica, u GO Zemun, za oko 8.000 domaćinstava.

Tokom dana vikenda, akcija podele plavih kanti počinje njihovim dostavljanjem na adrese svojih novih vlasnika, u delu Batajnice poznatijem kao Šangaj. Taj deo broji oko 1.800 domaćinstava, pa će se akcija nastaviti i tokom narednog vikenda.

Direktor JKP „Gradska čistoća”, Marko Popadić, kaže da se tehnologija prikupljanja reciklabilnog otpada putem plavih kanti pokazala kao najbolje rešenje za naselja sa individualnim tipom izgradnje. On kaže da će sugrađanima biti znatno olakšano samo odlaganje, ali i izbacivanje otpada, čime će imati kvalitetniju komunalnu uslugu, koja pored komfora pozitivno utiče i na zaštitu životne sredine, na podizanje svesti o reciklaži, ali direktnio i na njen razvoj i omasovljavanje u glavnom gradu Srbije.

„Podelom kanti za odlaganje reciklabila nastavljamo sa uključivanjem individualnih domaćinstava u razvoj procesa reciklaže u Beogradu. Takođe, omogućavamo sugrađanima da recikliraju u svojim domovima i odvajanjem reciklabila smanje količinu otpada u zelenim PVC kantama, čiji su već vlasnici, a koje im služe za odlaganje klasičnog komunalnog otpada. Povećanje ukupne količine otpada sakupljenog u Beogradu, koji se daljim tretmanom priprema za proces reciklaže, jedan od osnovnih ciljeva JKP „Gradska čistoća“, tako da će naselje Batajnica sa oko 8.000 domaćinstava, znatno doprineti ostvarivanju ovog cilja “, istakao je Popadić i podsetio da do sada u glavnom gradu Srbije oko 70.000 domaćinstava poseduje zelenu kantu za klasičan komunalni otpad, a da oko 27.000 domaćinstava u svom vlasništvu ima i plave kante.

Tokom uručenja kanti koje će se obavljati od 8 do 14 časova, sugrađanima će biti predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je jedina njihova obaveza da određenim danom u nedelji kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer radnici „Čistoće” nemaju pravo da ulaze u privatan posed. Svi oni koji ne budu u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti pogonu „Zemun”, kako bi dobili kante za svoje domaćinstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana