„Čistoća” nastavalja sa podelom kanti domaćinstvima Beoinfo

Objavljeno: 17.06.2020. 14:12 Izmenjeno: 17.06.2020. 14:12

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” nastavlja sa radom na poboljšanju komunalne usluge koju pruža sugrađanima, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Jedan od načina za efikasnije i brže odnošenje smeća je primena tehnologije sakupljanja i odvoženja pomoću PVC kanti. Deo opštine Rakovica, odnosno građani koji žive na Banjičkom putu, od danas imaju zelene PVC kante namenjene odlaganju klasičnog komunalnog otpada.

Osim toga, za potrebe sugrađana tog dela Rakovice, postavljeno je i jedno reciklažno ostrvo za separaciju otpada. Ovo ostrvo se sastoji od tri velika kontejnera za odlaganje papira, metala i plastike, tako da je građanima olakšano odlaganje otpada, ali im je data i mogućnost da recikliraju. Na ovaj način građanima svih delova Beograda „Čistoća“ obezbeđuje kvalitetniju uslugu, koja pored komfora pozitivno utiče i na zaštitu životne sredine, podizanje svesti o reciklaži i omasovljavanje recikliranja u Beogradu.  Sugrađanima je tokom uručenja kanti predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, pa je njihova jedina obaveza da određenim danom kante ostavljaju ispred kapija, jer radnici „Čistoće” nemaju pravo da ulaze u privatan posed. Svi koji nisu bili u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti pogonu „Rakovica”, kako bi dobili kante za svoje domaćinstvo.

Iz „Čistoće” upozoravaju da su se u Velikoj Moštanici pojavila lica koja se lažno predstavljaju kao radnici JKP „Gradska čistoća”, a potom pod izgovorom zamene kanti pokušavaju da prevare građane i otuđe kante dobijene od „Čistoće”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 22°C
Min: 14°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana