Cibona se gasi, ide u stečaj od 1. juna Tanjug

Objavljeno: 09.05.2017. 14:36 Izmenjeno: 09.05.2017. 14:36

Hrvatski košarkaški klub Cibona od 1. juna najverovatnije otići će u stečaj zbog finansijskih problema, izjavio je bivši igrač, trener i predsednik Zagrepčana Aco Petrović.

Cibona 69 dana nije ispoštavala obaveze u predstečajnoj nagodbi i ukoliko tako nastavi još tačno tri nedelje stvoriće se svi uslovi za stečaj.

„Kao neko ko je u klub došao baš u godini kada je Lokomotiva promenila ime u Cibona, a bilo je to davne 1976. godine, jako sam zabrinut za njegovu budućnost. Ima saznanja da 1. juna Cibona ide u stečaj i da kluba kakvog smo do sada poznavali više neće biti. Neće biti više kluba s takvim imenom, grbom i bogatom istorijom“, rekao je Petrović, a prenosi Večernji list.

On je dodao da je pesimista da će se pronaći rešenje u kratkom vremenskom roku.

„Ako ne možemo da spasimo Cibonu, bilo bi važno da je barem dostojanstveno sahranimo“, rekao je Petrović.

Javnosti u Hrvatskoj već se proširila vest da će Cibona napraviti fuziju sa KK Zagreb kako bi se napravio novi klub pod imenom Zagreb Cibona Nova.

„Hipotetički, ako bi do toga došlo, onda bi taj klub bio dužan samo ono što je ovog trenutka dužan KK Zagreb, a ovih Ciboninih 15,5 miliouna kuna poverenici bi mogli da zaborave. Neću da ulazim u priče o spajanju jer za to nemam dokaza“, kazao je Petrović.

Cibona, koja je dva puta bila prvak Evrope, ima čak 18 titula u Hrvatskoj, sedam nacionalnih kupova, kao i tri šampionska pehara i osam kupova bivše Jugoslavije, uz jedan ABA lige.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 26°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 36°C
Min: 23°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana