CG od Mađarske dobila bodljikavu žicu za zaštitu granice Tanjug

Objavljeno: 24.07.2018. 19:58 Izmenjeno: 24.07.2018. 20:08

Crna Gora dobila je od Mađarske bodljikavu žicu za zaštitu granice s Albanijom od ilegalnih migranata, rekao je danas crnogorski premijer Duško Markovć nakon susreta s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom u Podgorici.

 

„Crna Gora je od Mađarske dobila bodljikavu žicu radi zaštite granice s Albanijom, odakle u poslednje vreme dolazi najviše migranata, ali za sada ne postoje razlozi za to“, rekao je Marković na zajedničkoj konferenciji za novinare, prenosi HINA.

Orban je rekao da bi balkanska izbeglička ruta trebalo da ostane zatvorena i obećao pomoć Crnoj Gori u suočavanju s problemom ilegalnih migracija.

„Kada Crne Gora brani svoje granice, ona brani i Mađarsku i celu Evropsku uniju“, rekao je Orban.

Prema njegovim rečima, Evropa i dalje čini ozbiljne greške i ne želi da shvati da je potrebno suzdržavati se od poteza koje u Africi ili na Bliskom istoku mogu protumačiti kao „poziv“.

„EU daje dvosmislene signale. Kaže im `ne dolazite`, a istovremeno ih poziva. I kao rezultat toga se ljudi dave u moru i ostaju zaglavljeni na migracijskim rutama. Ono što činimo je nehumano i politički nerazumno“, rekao je Orban.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana