Četrdeset novih vozila za Komunalnu miliciju Beoinfo

Objavljeno: 17.07.2019. 11:34 Izmenjeno: 18.07.2019. 12:53

Grad Beograd Komunalnoj miliciji predao na upotrebu 40 novih automobila.

foto Beoinfo

Juče je stupio na snagu zakon Vlade Republike Srbije o Komunalnoj miliciji.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, načelnica Gradske uprave Grada Beograda Sandra Pantelić i v.d. gradskog sekretara za poslove komunalne policije Ivan Divac  predstavili su ispred Starog dvora 40 novih vozila za Komunalnu miliciju, a zatim su obišli rukovodstvo i zaposlene ovog sekretarijata.

– Do danas, Komunalna milicija u našem gradu imala je svega devet vozila i sa novim vozilima vidi se koliki je napredak u razvijanju Komunalne milicije. Milicija će biti mobilnija, vodiće računa o komunalnom redu i brinuti o svemu što je u interesu građana – naglasio je zamenik gradonačelnika.

On je rekao da je za naš grad Komunalna milicija veoma važna i da mu je drago da je Vlada Republike Srbije usvojila predlog Grada Beograda o ustanovljenju milicije, kako bi se stvorili uslovi da se bolje i više brine o komunalnom redu.

– Od stupanja na snagu, ona će moći da se efikasnije bori protiv onih koji stvaraju buku, bahato se parkiraju, ne vode računa o pari i mirisima iz ugostiteljskih objekata ili onih koji na bilo koji način krše komunalni red i stvaraju dodatne probleme u gradu – objasnio je Vesić i dodao da će se Komunalna milicija uspešnije i aktivnije boriti i protiv bespravne gradnje, te da će ući u borbu protiv svih onih koji krše zakon.

Prema njegovim rečima, milicija je pomoć policiji i biće prepoznatljiva po svojim uniformama koje će uskoro dobiti, kao i po automobilima koji su drugačijeg dizajna od dosadašnjih.

– Crvenu boju su izglasali građani i to će biti boja komunalne službe, tako da će i svi automobili milicije izgledati kao ova vozila danas. Ulagaćemo u miliciju, rebalansom budžeta izdvojili smo novac za ulaganje u softver koji će omogućiti milicionerima tablet računare sa svim šablonima za prekršaje. Takođe, u narednom periodu ćemo uložiti i u vozila koja će snimati prekšaje u saobraćaju – najavio je zamenik gradonačelnika.

Govoreći o trenutnom broju komunalnih milicijaca, kojih je u glavnom gradu nešto manje od 300, Vesić je najavio da će uskoro biti primljeno još 60 novih, a da će se tokom naredne godine u ovu službu primiti još 300 novih milicionera.

– Komunalna milicija bi trebalo da pokrije čitavu teritoriju grada, a sadašnji broj to ne može da postigne, tako da u pojedinim prigradskim opštinama građani nikad nisu videli komunalnog milicajca, kao što je to slučaju u Sopotu, Grockoj ili Obrenovcu – rekao je Vesić.

Divac je rekao da je ovo prvi korak ka njenoj modernizaciji i unapređenju nakon donošenja Zakona o Komunalnoj miliciji.

– Imamo veliku obavezu da pokažemo da je Komunalna milicija stvorena u interesu građana, sa ciljem da im pomogne da svoje svakodnevne obaveze obavljaju lakše i urednije. Sprečavaćemo nepropisno parkiranja, buku, isparavanja i uvoditi komunalni red – rekao je Divac i zahvalio Gradu Beogradu što je prepoznao značaj Komunalne milicije za uređenje grada.

Prilikom obilaska rukovodstva i zaposlenih u Sekretarijatu za poslove komunalne policije, zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću i načelnici Gradske uprave Grada Beograda Sandri Pantelić uručene su zahvalnice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 29°C

Vedro

Subota
Sunčano

Max: 33°C
Min: 20°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana