Četiri kandidata za tužioca za ratne zločine

Objavljeno: 01.03.2016. 08:27 Izmenjeno: 01.03.2016. 08:27

Državnom veću tužilaca (DVT) u ponedeljak, poslednjeg dana konkursa, stigle su četiri prijave kandidata za tužioca za ratne zlocine, javlja „Politika“.

„Za šefa ovog specijalizovanog tužilaštva biografije su poslala tri „stara“ kandidata, odnosno oni koji su i krajem prošle godine konkurisali za ovo mesto, i jedan „novi“, piše beogradski list.

„Prijave su poslali Snežana Stanojković, sadašnja zamenica tužioca za ratne zlocine, Milan Petrović, prvi zamenik tužioca za ratne zlocine i trenutni rukovodilac tužilaštva, zamenik republičkog javnog tužioca Đorde Ostojić i sudijski pomoćnik u Trećem osnovnom sudu Obrad Perić“, navela je „Politika“

Članovi DVT sačekace još tri dana kako bi im pristigle prijave poslate poštom. Kandidati za tužioca za ratne zlocine su, kao i prethodnog puta, svoje radne biografije slali na adresu DVT, a članovi ovog tela će u narednom periodu ocenjivati njihovu stručnost i osposobljenost, piše list.

Kandidati su dužni da predstave program organizacije i unapredenja rada javnog tužilaštva na cijem celu pretenduju da se nadu.

Skupština Srbije krajem prošle godine, umesto Vladimira Vukčevića koji je ispunio uslove za penziju, nije izabrala novog tužioca za ratne zločine, pošto ni jedan od kandidata nije dobio više od polovine glasova svih 250 poslanika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Ponedeljak
Promenljivo oblačno

Max: 32°C
Min: 20°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana