Čestitke zvaničnika povodom Vaskrsa Tanjug

Objavljeno: 16.04.2020. 16:51 Izmenjeno: 16.04.2020. 16:51

Državni zvaničnici čestitali su  vernicima i sveštenstvu najveći hrišćanski praznik – Vaskrs.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je praznik uz poruku da brinemo jedni o drugima, navodeći da ga ove godine slavimo u vreme kada solidarnost, odgovornost i jedinstvo nikada nisu bili toliko važni za naše društvo.

“Iako ove godine Vaskrs slavimo drugačije nego što smo navikli, dočekajmo ga u radosti, duhovnom zajedništvu sa svojim porodicama, prijateljima i susedima i veri da u neprolaznim vrednostima hrišćanstva možemo naći odgovore na izazove sveta u kojem živimo“, rekla je Mihajlović.

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća Milan Krkobabić je poželeo da Vaskrs, kao najveći hrišćanski praznik, svima podari mir i blagostanje.

“Ovaj radosni praznik, štiteći svoje i zdravlje drugih, proslavljamo u svojim domovima s nesmanjenom verom i nadom da ćemo zajedničkim snagama, optimizmom, ljubavlju i praštanjem izgraditi bolje temelje za život sadašnjih i budućih pokolenja”, naveo je Krkobabić.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor je poželeo da Vaskrs donese dobro zdravlje i ispuni ljude strpljenjem i nadom u bolje sutra.

“Neka probudi samo dobro u ljudima koji će, siguran sam, u ovom vremenu punom izazova, pokazati ljubav, solidarnost i odgovornost prema svojim bližnjima i svojoj zajednici. Hristos vaskrse“, poručio je Pastor.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je poželeo da nam radost Vaskrsa donese mir u domove, slogu i ljubav među bližnje i ohrabrenje u daljem trudu i radu.

“Želim da nam Hristovo stradanje i praznik nad praznicima svima budu vodilja u vreme iskušenja i našeg stradanja i u vreme kada se pokazuju najveće ljudske vrednosti”, navodi Radojičić u čestitki.

Vaskršnje praznike je patrijarhu srpskom Irineju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima čestitao i direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Ministarstva pravde Vlade Srbije Mileta Radojević.

„Neka nas reči Svetog Jovana Zlatoustog: “Jer gle, stiže nam željeni i spasiteljni praznik – Dan Vaskrsenja Gospoda našeg Isusa Hrista, ta pretpostavka mira, povod izmirenja, ukidanje ratova, uništenje smrti“, snažno nadahnu da uvek možemo radosno svedočiti pobedu života nad smrću, pokazujući da smo učenici Hristovi, deca Svetog Save“, rekao je Radojević.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je svim sugrađanima pravoslavne veroispovesti poželeo da praznične dane provedu u zdravlju i harmoniji, uz nadu da će svaki sledeći praznik biti povod da se u sreći i blagostanju sastaju porodice, prijatelji i komšije.

“Najiskrenije verujem da ćete u ovim, po čitav svet neobičnim okolnostima i ni malo lakim vremenima, snagu pronaći u sebi, onima koje volite i za koje brinete”, rekao je Biševac.

Čestitku je uputio i njegov zamenik, Nebojša Ravić koji je rekao da smo pred velikim iskušenjima i da je sada kao nikada pre potrebno da pokažemo ljubav, toleranciju i solidarnost.

“Ostanite kod svojih kuća, proslavite praznik u krugu porodice, jer ćete tako najviše pomoći i sebi i drugima”, poručio je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana