Čestitka ministra odbrane povodom Dana Kopnene vojske studio b

Objavljeno: 16.11.2022. 11:50 Izmenjeno: 16.11.2022. 11:56

Negujući tradiciju slavnih kolubarskih heroja na današnji dan proslavljate 108. godišnjicu postojanja vašeg vida.

foto mod

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uputio je povodom 16. novembra – Dana  Kopnene vojske čestitku u kojoj se kaže:

„Svim pripadnicima Kopnene vojske čestitam 16. novembar – Dan vida.

Negujući tradiciju slavnih kolubarskih heroja na današnji dan proslavljate 108. godišnjicu postojanja vašeg vida.

Kopnena vojska kao najbrojniji i najopremljeniji vid Vojske Srbije dobrom organizacijom i pažljivim odabirom ljudstva uspeva da uspešno odgovori svim zahtevima koje sobom nose kopneni zadaci i misije.

Sa željom za puno uspeha u organizaciji sistema odbrane naše zemlje i u narednom periodu i očuvanju kontrole u Kopnenoj zoni bezbednosti, u čemu ćete siguran sam biti profesionalni i operativni kao i do sada, čestitam vam praznik.“

 

Čestitka povodom Dana vida Kopnene vojske

Pripadnicima Kopnene vojske upućujem srdačne čestitke povodom 16. novembra — dana vida.

Kao pripadnici najbrojnijeg i najstarijeg vida Vojske i kao potomci junaka sa Suvobora, nastavljate tradiciju dugu preko jednog veka i gledajući u budućnost, potvrđujete tradicionalne vrednosti srpskog vojnika, objedinjujući ih sa savremenim.

Obezbeđujući mir i stabilnost na jugu Srbije i administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom dajete poseban doprinos bezbednosti u regionu, a angažovanjem u multinacionalnim operacijama umnogome doprinosite jačanju ugleda Vojske Srbije i naše zemlje u svetu.

Postignuti rezultati su dokaz vašeg opredeljenja da časno, odgovorno i profesionalno izvršavate dodeljene zadatke. Istrajnost, nepokolebljivost i gvozdena volja junaka Kolubarske bitke, neka vam budu dodatni izvor motivacije i vodilja u daljem radu na izvršavanju zadataka.

U uverenju da ćete i u budućnosti svojim profesionalnim odnosom prema zadacima jačati operativne sposobnosti svojih jedinica, još jednom vam čestitam praznik i želim uspehe u daljem radu, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću.

NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan Mojsilović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Delimično oblačno

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana