Cena struje za građane ostaje ista do kraja zime Tanjug

Objavljeno: 25.11.2021. 11:55 Izmenjeno: 25.11.2021. 20:11

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović poručila je  da neće biti promene cene struje za domaćinstva sve do kraja grejne sezone, odnosno do marta meseca.

Gostujući na TV Tanjug, Mihajlović je kazala da je to najčešće pitanje koje Ministarstvo dobija od građana i ponovila da je odluka države da cena za domaćinstva ostaje ista.

„U međuvremenu, svakako već ima određenih promena za privredu i industriju, kako njihovi ugovori polako u toku godine ističu, tako EPS razgovara sa svakom kompanijom i pronalazi optimalnu cenu i za EPS i za te kompanije“, rekla je Mihajlović.

Ističe da država mora da pomogne privredi, jer je, naglašava, veoma značajno da se privreda okrene da koristi gas, a što manje struju, a trenutno je, dodaje, nemoguće da funkcioniše bez te struje.

„Cena električne energije za domaćinstva ostaje, neće se menjati, a cena za privredu se menja. Videćemo od sledeće godine kakvo je stanje i kako ćemo raditi sa cenom za domaćinstvo“, rekla je Mihajlović.

Dodala je da će se država potruditi da cena za privredu ne ugrozi njihove proizvode i konkurentost, a samim tim i konkurentost države.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana