Čelnici Medveđe, Lebana i Bojnika potpisali su sporazum o saradnji Studio B

Objavljeno: 13.01.2021. 20:52 Izmenjeno: 13.01.2021. 20:52

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović ističe da je jedan od ključnih projekata od kada je na čelu ministarstva da se ljudi zadrže tamo gde su rođeni,  a da je taj sporazum krupan korak u tom procesu

Predstavnici Medveđe insistirali su na sastanku da se pripoje Radanskoj inicijativi, kao i da ih što manje vezuju za Preševo i Bujanovac. Ministarka Obradović slaže se s tim i ističe da oni administrativno, geografski i po drugim kriterijumima pripadaju Radanskoj inicijativi i da su vezani za Lebane i Bojnik više nego za Preševo i Bujanovac.

Obradovićeva kaže da se od čelnika tri opštine očekuje da razmene

iskustva, ujedine snage u razvoju lokalnih institucija i ekonomskih i

turističkih kapaciteta. Kako navodi, predsednik Vučić dao je punu podršku putnom povezivanju tih opština, a njihovi čelnici pozvani su da bez ustručavanja dođu u ministarstvo sa razvojnim projektima kako bi dobili pomoć. Naravno, na sastanku se najviše razgovaralo o otvaranju novih radnih mesta.

Obradovićeva je čelnicima tri opštine poručila da se od njih očekuje da budu  patriote, da vole svoju zemlju i svoje komšije. To je ono što je kroz vekove odlikovalo srpskog domaćina, poručila je ministarka.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 6°C

Slaba kiša

Utorak
Susnežica

Max: 7°C
Min: 1°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana