Carinici otkrili manjak robe vredne više od 60.000 evra Tanjug

Objavljeno: 12.02.2020. 15:16 Izmenjeno: 12.02.2020. 15:16

Službenici carinarnice Beograd su 6. februara, u prisustvu policije, sproveli kontrolu carinskog skladišta na Vilinim vodama i otkrili manjak robe čija je vrednost veća od 60.000 evra.

Kontrolom je utvrđeno izuzimanje robe ispod carinskog nadzora, a reč je o luksuznim alkoholnim pićima (francuski konjak, vinjak i viski) i espreso kafi, čija je ukupna vrednost procenjena na 60.460 evra.

To, najverovatnije, znači da je pomenuta roba, puštena u slobodan promet pre nego što je nad njom sproveden carinski postupak i izmirene uvozne dažbine, saopštila je Uprava carina.

Posledice izuzimanja ispod carinskog nadzora se ogledaju u tome što će uvoznik najpre morati da izmiri sve obaveze prema državi i plati uvozne dažbine za robu koja nedostaje na stanju. Potom će pred nadležnim sudom odgovarati i zbog zloupotrebe robe pre okončanja carinskog postupka, kao i nepropisnog vođenja evidencije, navodi se.

Iz Uprave carina podsećaju da carinici vrše redovne i vanredne kontrole privremeno smeštene robe, za koju je, dok se ona konačno ne ocarini i na nju ne plate sve uvozne dažbine, odgovoran držalac javnog carinskog skladišta ili uvoznik.

„U ovom slučaju držalac skladišta je jedno beogradsko privredno društvo, a uvoznik robe takođe jedna renomirana beogradska firma“, piše u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 5°C

Slaba kiša

Petak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana