Čadež i Marković potpisali sporazum o saradnji Tanjug

Objavljeno: 21.09.2016. 12:04 Izmenjeno: 21.09.2016. 12:04

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež potpisali su sporazum o saradnji dve institucije.

 

Marković je tom prilikom rekla da je Poreska uprava i do sada imala dobre kontakte i poslovne odnose sa Privrednom komorom, ali da će ti odnosi potpisivanjem sporazuma biti učvršćeni i unapređeni.

“Smatramo da je, u cilju jasnosti našeg rada važna dobra komunikacija sa poreskim obveznicima, uključujući i članice PKS. Smatramo da je dobro da im pojasnimo naš rad i pojedine odluke koje donosimo, pa je usmeravanje pažnje na najvažnija pitanja u ovom momentu preko PKS veoma dobar način komunikacije”, rekla je Marković.

Predsednik PKS Marko Čadež istakao je da Komora već ima dobru saradnju i dijalog sa Poreskom upravom, a sporazum o saradnji vidi, kako je rekao, kao intenziviranje tog dijaloga i njegovo stavljanje u formalni okvir.

Prema njegovim rečima, taj okvir koji može da se ispuni različitim aktivnostima, primera radi, da se pomogne privrednicima i preduzetnicima sve što je potrebno za primenu poreskih propisa.

“Informisanje ne bi trebalo da bude samo preko dopisa i “njuz letera”, nego bi trebalo da pokušamo zajedno dođemo do dobrih rešenja. Problem je što privrednici nisu dovoljno informisani šta mogu, koja su njihva prava i obaveze, a na nama je zajedno sa njima to uradimo”, rekao je Čadež.

Prvi čovek PKS je precizirao da, pored organizovanja stalnih šastanaka kako bi se pronalazila rešenja kad do nekog problema dođe, Komora namerava da organizuje seminare za članice, bez kotizacije.

“To će biti usluga Komore bez naknade, a kolege će držati radionice na kojima će objašnjavati propise”, rekao je Čadež.

Komunikacija privrede i poreskih organa jeste najbolji put da omogući državi da dobije prihode, a i privrednicima je najjednostavnije da ne gube vreme i ne troše energiju, da budu bolje informisani, dodao je.

“Privrednicima je najbolje da što pre regulišu šta imaju kako bi rešili svoj problem, i kako bi se posvetili onome što je njima bitno – a to je stvaranje profita i njihovo poslovanje“, rekao je Čadež.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 4°C

Slaba kiša

Petak
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana