Budva – srce crnogorskog turizma Studio B, foto Tanjug, foto Beta

Objavljeno: 19.06.2018. 21:01 Izmenjeno: 20.06.2018. 08:23

Početak turističke sezone u Budvi nagovestio da će ove godine biti premašen rekord zabeležen prošle godine. Najviše gostiju iz Rusije, Srbi ostvare preko milion noćenja u sezoni. Cene na nivou prošlogodišnjih. Rekorde beleži i temperatura mora.

Veliki broj plaža, hotela, etno restorana, istorijskih znamenitosti, manastira i kulturno-umetničkih sadržaja – to je ono što Budva nudi gostima.

Za Budvu je prošla turistička godina bila rekordna, a ako je suditi po prošlomesečnoj poseti turista i ova sezona počela sjajno, što daje razloga za zadovoljstvo i optimizam, kaže direktor Turističke organizacije Budve Mladen Franović.

Predstavljajući novinarima iz Srbije turističke kapacitete, lepote i znamenitosti najpoznatijeg crnogorskog letovališta, u okviru promotivne kampanje „U susret novom ljetu“ Turističke organizacije Opštine Budva, Franović je istakao da je maj bio 50 odsto bolji nego isti mesec prošle godine i da su zabeleženi i bolji finansijski rezultati.

Istakao je da od ukupnog broja posetilaca čak 40 odsto čine Rusi, kao i da ima skandinavskih turista,  gostiju iz Albanije, Madjarske, Češke i Poljske…

Dodao je da je prošle godine zabeleženo preko milion noćenja gostiju iz Srbije i oko 200.000 posetilaca, kao i da će se ti brojevi ove godine povećati.

„To su oficijalni podaci, a realni su uvek veći, jer imamo dosta gostiju koji nisu prijavljeni ili dolaze po drugim osnovama“, dodao je Franović.

Cene su izbalansirane, u zavisnosti  od toga koliko je gost spreman da potroši. Tako da se cene u privatnom smeštaju kreću od 10 evra, pa sve do 5000 evra za noć. Najskuplje je na Svetom Stefanu gde prenoćište košta od 1.200 evra do 5.000 evra.sveti stefan

Direktor TOB Budva je medju novinama naveo da će neke plaže biti besplatno date na korišćenje turistima bez ikakve naknade, a da su zakupci plaža u obavezi da bar 50 odsto plaže ostave za takvo korišćenje. Franović je rekao da je ove godine povećan i broj parking mesta u Budvi i okolini.

Budvu u špicu sezone posećuju mladi, dok je Petrovac omiljeno mesto za odmor za porodice sa decom.

Meštani kažu da je voda toplija no ikad, jer dva meseca nije bilo bure, pa samim tim ni sile koja bi rashladila Jadransko more. Temperatura mora je 27 stepeni, i kupanje u junu u toploj, čistoj vodi je blaženstvo koje treba iskoristiti.slika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 10°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana