Ðurić: Brutalna diskriminacija Srba-odgovor izlazak na izbore Tanjug

Objavljeno: 03.10.2019. 08:50 Izmenjeno: 03.10.2019. 22:16

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ocenio je da su Srbi, uoči kosovskih izbora, suočeni sa golom i brutalnom diskriminacijom i istakao da je jedini način da se diskriminacija pobedi masovan odziv na izbore zakazane za 6. oktobar.

Ðurić je za RTS naveo da je Srpskoj listi zabranjeno da kaže „Srbija zove“, a drugi se ne kažnjavaju što kažu da je „Srpska lista monstrum“.

Pozvao je sve građane sa KiM koji su u biračkom spisku da se, bez obzira na to kakve dokumente imaju, jave i da pokušaju na licu mesta da ostvare svoje biračko pravo.

„Srbi se suočavaju sa golom i brutalnom diskriminacijom, a jedini način da je pobedimo je masovan odziv. Pozivam sve građane KiM koji su u biračkom spisku, bez obzira na to kakva dokumenta imaju, da se odazovu i ostvare pravo. Pokušaje diskriminacije ćemo prijaviti međunarodnim institucijama“, rekao je direktor Kancelarije za KiM.

Kako kaže, ako bude bilo više srpskih glasova nego pre „Albanci ne mogu da nas pobede“.

Komentarišući navode medija da su na dan izbora mogući upadi kosovske policije, Ðurić je rekao da niko „ne treba da se igra“.

„Srbija je uvek spremna da zaštiti Srbe na KiM. Zato našim ljudima želim da kažem da treba da se vidi masovnost. Ako bude 10 od 10 srpskih poslanika, neće moći da bude formirana pokrajinska vlada bez glasa Srba, srpski glas će biti glasniji“, navodi Ðurić.

Prema njegovim rečima, od rezultata izbora zavisi koliko će se u pokrajinskim instutucijama zaštititi položaj Srba.

‘Srbija zove“ je poziv kojim se mi ponosimo i na koji će se Srbi odazvati, kakvi god budu meteorološki uslovi“, poručio je direktor Kancelarije za KiM.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana