Brošure o značaju vakcinacije u narodnim kuhinjama   Beoinfo

Objavljeno: 15.04.2021. 13:19 Izmenjeno: 15.04.2021. 13:19

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević obišla je punkt narodne kuhinje na opštini Vračar, gde su korisnicima ove usluge deljene brošure o važnosti imunizacije i svim potrebnim podacima vezanim za proces vakcinacije

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević obišla je usluge deljene brošure o važnosti imunizacije i svim potrebnim podacima vezanim za proces vakcinacije.

Nataša Stanisavljević je podsetila da u narodnoj kuhinji koja je stacionirana na opštini Vračar dnevno 60 porodica preuzima obrok, odnosno da se 155 obroka na dan sprema samo za ovaj punkt.

– U Beogradu postoje 53 punkta, koji se nalaze na svim gradskim opštinama i samim tim su dostupni svim sugrađanima. Beograd dnevno snabdeva hranom preko 3.000 porodica, što je gotovo 10.000 obroka svakog dana. Tokom trajanja pendemije, Grad Beograd nikoga nije ostavio bez obroka i ni u jednom trenutku nije došlo do prekida ove usluge. Tu smo za sve sugrađane i niko neće ostati gladan. Danas smo na Vračaru zbog akcije koju smo sprovodili prethodnih dana, o važnosti imunizacije, jer želimo da ukažemo na istu stvar i korisnicima narodnih kuhinja – rekla je sekretarka za socijalnu zaštitu.

Ona je naglasila da su u pitanju lica koja primaju novčanu socijalnu pomoć i pripadaju kategoriji najugroženijih sugrađana.

– U pitanju su uglavnom stariji ljudi, primaoci tuđe nege, a spremili smo 10.000 brošura sa korisnim informacijama i kontakt telefonima. Svaki sugrađanina koji je došao u punkt narodne kuhinje dobio je jedan primerak brošure kako bi dobio sve informacije o važnosti imunizacije. Važno je da svi saznaju kako da se prijave, gde mogu da prime vakcinu, a u čitavom poslu pomagali su nam volonteri Crvenog krsta Grada Beograda. Jelovnik prema kojem se priprema hrana u narodnim kuhinjama pripremio je Gradski zavod za javno zgravlje i hrana je veoma raznovrsna. Grad Beograd će uvek biti tu za svoje sugrađane – poručila je Nataša Stanisavljević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno vedro

Nedelja
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana