Brojne osude pisma lidera SzS

Objavljeno: 28.03.2020. 19:45 Izmenjeno: 28.03.2020. 21:15

Otvoreno pismo lidera SzS Dragana Ðilasa u kome kritkuje poteze vlasti naišlo na brojne osude. Ono predstavlja još jednu potvrdu da se Ðilas bavi političarenjem, dok cela Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem, pokušava da se izbori sa širenjem korona virusa, ocenio član predsedništva SNS Nebojša Stefanović.

 

Stefanović dodaje da Ðilas nastavlja svoju kampanju bojkota brige za sopstvenu zemlju i solidarnosti sa sopstveni narodom.

“Bez trunke morala svakodnevno napada svaku meru koju država donosi u borbi protiv ove pošasti, a svaku od tih mera donosi u dogovoru sa strukom, i činjenicno“, ukazao je Stefanović, saopštio je SNS.

On je naveo da dok se lekari, medicinske sestre, tehničari, policajci, vojnici, radnici i svi u zemlji na čelu sa Vučićem danonoćno ne štede i daju sve od sebe kako bi Srbija dobila i ovu bitku, Ðilas i slični pijuckaju espreso i bave se strančarenjem.

Stefanović je rekao i da je Ðilas opet general posle bitke koji i danas priča price kako bi on lekarima i medicinskim sestrama dao hiljade i hiljade evra plate, a nikako da objasni kako ništa od toga nije sproveo u delo za 12 godina koliko im je stranka bila na vlasti i odlucivala kako ce ljudi u Srbiji živeti.

“Makar da su tim istim sestrama i lekarima sagradili neki klinički centar. A kamo sreće da je uložio barem delić novca koji je zaradio u zdravstvo”, izjavio je Stefanović.

Kako je izjavio, narod u Srbiji imao je priliku da gleda kako im, u vreme kada je Ðilas upravljao, gase fabrike, ostavljaju ih na ulici bez posla, premlaćuju, bacaju suzavac zbog javnog okupljanja…

“Ðilas i drugari su naravno imali priliku da gledaju kako im se uvećavaju milioni na računima”, izjavio je Stefanović.

Dodao je da Srbija danas funkcioniše zahvaljujuci ljudima kojima je Vlada Aleksandra Vucica poboljšala kvalitet života, povećala plate i obezbedila radna mesta.

„Dobiće Srbija i njen narod i ovu bitku, a razume dobro Srbija šta Đilas prica i čuje kako sve češće preuzima retoriku Boška Obradovića najavljujući kako će biti i tužilac i sudija i sve drugo kad ovo prođe”, izjavio je on i dodao da je narodu jasno da je Ðilas spreman da bojkotuje i sopstveni narod i zemlju, sve samo da se dočepa fotelje, ali ga narod neće.

 

Vulin:Ðilas da ne gazi po radu onih koji SRB i njega čuvaju

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je da neće dozvoliti Draganu Ðilasu da gazi po radu svih koji Srbiju i njega u njoj čuvaju od užasa korona virusa.

„Od početka krize Ðilas i njegovi zaposleni u Savezu za promene pljuju, lažu i napadaju Srbiju. Ðilas se bunio što vojska ima maske, pokušavao da vojnike posvađa sa medicinskim sestrama. Lagali su o broju zaraženih, izmišljali stotine mrtvih, Boško Obradović je pokazivao slike iz Italije i tvrdio da su u pitanju šatori na Avali, Tepićeva, Aleskić, pljuvali su po Srbiji gde god su stigli. Napadali su Vučića što ne uvodi vanredne mere, a onda su ga napali zato što ih je uveo. Bolnicu na sajmu su poredili sa logorom i nisu ućutali ni kada su kineski stručnjaci rekli da je to najbolja poljska bolnica na svetu“, rekao je Vulin.

On je dodao i da su pozivali građane Srbije da ne slušaju lekare, da se pobune, saopštio je Pokret socijalista.

„Tražili su sve što su mislili da će naneti štetu Vučiću, a koliko će to koštati Srbiju, nije ih bilo briga“, naveo je Vulin.

On je rekao da „Ðilas za vreme svoje vlasti nije ostavio ni respiratore, ni obnovljene bolnice, ni velike plate u zdravstvu, ali jeste dugove i zdravstvo u kome je i stomatolog bio luksuz“.

“ Sada je prilika da Ðilas donira deo svog bogatstva i pokaže da na zarađene stotine miliona evra nije problem da za respirstore izdvoji nekoliko miliona. Ne treba nam sukob, ne treba nam dnevna politika, ali neću da dopustim da Ðilas gazi po radu svih koji Srbiju i njega u njoj čuvaju od užasa korona korone“, poručio je Vulin.

Orlić:Đilas neodgovoran i nemoralan

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić ocenjuje da će u kriznim vremenima, poput epidemije širenja korona virusa, o svačijem ponašanju ostati trag, kako odgovoran odnos predsednika Aleksandra Vučića tako i neodgovoran i nemoralan odnos predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa.

Vučić odgovornim odnosom prema narodu i državi pokazuje borbu za Srbiju u kojoj ne štedi sebe, naveo je Orlić, a saopštio SNS.

Ðilas, naprotiv, kaže Orlić, očigledno nezadovoljan rezultatima prljave kampanje koja se u pojedinim medijima vodi protiv predsednika Vučića ima potrebu da se lično oglasi.

„Da “objasni“ zašto država danas funkcioniše, on koji ne zna ni šta je država, kome je sve lična firma i lični profit. I da prećuti zašto nije funkcionisala u njegovo vreme, nikako i ni za koga, sem za njega i njegove firme“, naveo je Orlić.

Orlić konstatuje da Ðilas priča o zdravstvenim radnicima dok „prećutkuje“ koliko im je veća plata danas u odnosu na vreme dok je on vršio vlast.

„Da komentariše i zaštitna sredstva, očigledno očajan što danas ne može da pljačka na maskama i respiratorima. A da prećuti koliko puta respiratora imamo više danas, jer ih je Vučić lično nabavljao po celom svetu“, rekao je Orlić.

Ðilas, navodi Orlić, prećutkuje da njegovih sledbenika nema među volonterima spremnim da pomognu državi u kriznoj situaciji, pa zato, kako kaže, napada volontere SNS.

Orlić je naveo i da Ðilas izmišlja kako Vučić protiv njega vodi kampanju, istovremeno prećutkujući da Vučić poziva na jedinstvo i ostavljanje dnevne politike po strani, dok se država bori da preživi.

„I rezultat toga su svi životi koje smo uspeli, i koje ćemo uspeti da sačuvamo“, zaključio je Orlić.

Jovanov:Vučić čuva živote,Ðilas vodi užasnu kampanju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čuva živote ljudi, ali to ostrašcćeni i opterećeni mržnjom, poput Dragana Ðilasa, nisu u stanju da vide, niti ih to zanima, kaže potpredsednik SNS Milenko Jovanov.

Jovanov je u saopštenju naveo da su Ðilas i svi njegovi mediji, plaćenici i botovi na društvenim mrežama od prvog dana borbe protiv korona virusa pokrenuli najužasniju i najmonstruozniju političku kampanju koja će, kaže, biti upisana u istoriju najnečcasnijih radnji u istoriji ove zemlje.

„Smisao te kampanje je juče uobličen na jednom od Ðilasovih portala i čiji naslov govori sve, a glasi: “Opozicija će “preživeti“ ako vlast padne na testu korone““, naveo je Jovanov.

Jovanov pita koliko mrvih je potrebno da bi opozicija „preživela“, a vlast pala na testu korone.

„Stotinu, hiljadu, milion? Demonska računica bezdušsnika kojima očigledno ljudski život znači samo ako je njihov i koji Vučićev napor i trud da zaštiti najugroženije stanovnike Srbije, a to su penzioneri, tumače kako “Vučić čuva svoje biračko telo“. Vučić čuva živote ljudi, ali to ostrašćeni i opterećeni mržnjom nisu u stanju da vide, niti ih to zanima“, kaže Jovanov.

Ðilas se, kako je rekao Jovanov, posle svega setio da napiše otvoreno pismo, a ne da nudi pomoć i respiratore i naveo da se Ðilasa prevario ako misli da će svojom „ispraznom skribomanijom“ sakriti činjenicu da je pre samo dva dana pozvao više od 1,7 miliona penzionera, što je oko 25 odsto ukupne populacije u Srbiji, u šetnju od sat vremena.

„Čemu izolacija, čemu pozivi da se ostane u kućama, ako će četvrtina stanovništva, i to njegov najugroženiji deo, da se šeta svaki dan i izlaže se zarazi? E, to već genijalni tajkunski mozak nije bio u stanju da smisli“, naveo je Jovanov.

Ako, kaže, Ðilas želi da pomogne neka „odreši kesu“ jer su, dodaje, pare jedino vredno što ima i što može da podeli sa građanima.

Kako je rekao, Ðilas je pokazao da mu ne ide od ruke da daje savete, ideje i predloge.

„Zato, ako stvarno želi da pomogne, ili neka da pare, ili neka sam kupi medicinsku opremu i aparate, pa neka donira kome hoće. Ako to neće, onda neka bar umukne, jer njegovo bulažnjenje i lupetanje samo izaziva dodatni, nepotrebni, stres građanima, pa im slabi imunitet i čini ih manje otpornim na virus“, zaključcuje Jovanov, saopšteno je iz SNS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 20°C

Grmljavina sa kišom

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 24°C
Min: 15°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana