Brojne fudbalske legende stigle na sahranu Siniše Mihajlovića tanjug

Objavljeno: 19.12.2022. 10:12 Izmenjeno: 19.12.2022. 18:26

Oproštaju Italijana od legendarnog Mihe prisustvuju i članovi Mihajlovićeve porodice.

foto ata images

 

Brojne fudbalske legende stigle su  u Rim na sahranu legendarnog srpskog igrača i trenera Siniše Mihajlovića, prenose italijanski mediji. Mihajlović je preminuo u petak u 54. godini, a poslednji ispraćaj je u 11 sati u bazilici Santa Marija u Rimu. Italijanski mediji navode da su u Rim stigli bivši fudbaleri Dejan Stanković, Vladimir Jugović, Zoran Mirković, Gordan Petrić, Slaviša Jokanović, Robert Prosinečki, Zvonimir Boban, kao i brojni predstavnici italijanskih i srpskih klubova. Hiljade Italijana juče je stajalo u redu ispred opštine Kampidoljo u Rimu kako bi se oprostili od Mihajlovića. Oproštaju Italijana od legendarnog Mihe prisustvovali su i članovi Mihajlovićeve porodice.

Legendarni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović biće sahranjen danas na groblju bazilike „Santa Maria delji Anđeli e dei Martiri“ u Rimu. Sahrana počinje u 11 sati. Siniša Mihajlović je preminuo u petak u 54. godini posle duge i teške borbe sa leukemijom. U medija centru stadiona „Rajko Mitić“ u Beogradu juče je održana komemoracija povodom smrti legendarnog srpskog fudbalera na kojoj su govorili bivši saigrači, poznanici, treneri i prijatelji. Oproštaj od legendarnog srpskog fudbalera počeo je u nedelju, kada su kolone Rimljana od jutra čekale ispred rimske opštine Kampidoljo kako bi odali poštu Mihajloviću. Oproštaju Italijana od legendarnog Mihe prisustvovali su i članovi Mihajlovićeve porodice. Na sahrani u Rimu očekuje se veliki broj legendi svetskog fudbala, kao i predstavnici FSS, Crvene zvezde, kao i Mihajlovićevi nekadašnji saigrači.

Stojković: Mihajlović je imao strahovito veliko srce, poraze nije priznavao

Siniša Mihajlović je bio pošten čovek, krasila ga je borbenost, poraze nije priznavao, imao je strahovito veliko srce, izjavio je danas selektor Srbije Dragan Stojković srpskim medijima, koji su izveštavali iz Rima sa sahrane legendarnog fudbalera i trenera. Siniša Mihajlović preminuo je u petak u 54. godini, a sahranjen je danas u Rimu. „Siniša je bio čovek od reči, imao je strahovito veliko srce. Imao je sve karakteristike koje jedan dobar čovek treba da ima. To je bio Siniša Mihajlović. Po tome ću ga pamtim. Danas mu odajemo poslednju poštu“, rekao je Stojković. Selektor Srbije je istakao da je Mihajlović bio čovek vedrog duha, koji je uživao u životu. „Siniša je bio čovek koji je pomagao mnogima. Ne znam da li je iko tražio pomoć od njega, a da je nije dobio. To oslikava njegovu karaktersitiku kao čoveka na ovoj planeti. Meni je bila čast što smo igrali zajedno u reprezentaciji, što smo se poznavali dobro, da smo neke momente u privatnom životu imali da podelimo…Ta sećanja će mi ostati do kraja uklesana u svest. Neka mu je večna slava i hvala mu na svemu“, zaključio je Stojković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura -2°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 0°C
Min: -5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana