Brnabić:Vreme je da se Priština okrene budućnosti

Objavljeno: 12.06.2020. 16:04 Izmenjeno: 12.06.2020. 16:04

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je Priština zarobljena u prošlosti i da je vreme da se okrene budućnosti.

Ona je navela da svi znamo kakva je situacija na KiM i da je na mestu lidera privremenih institucija ne bi se tim stanjem ponosila.

„Šta oni danas slave, to je na njima. Znamo kakva je situacija na KiM i da sam na njihovom mestu ja se tim ne bih ponosila“, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara da li je dijalog Beograda i Prištine moguć usled stalnih provokacija Prištine a jedan od njih je i to što 12. jun 1999. godine, kada su Srbi masovno napustili svoja ognjišta, slave kao „dan oslobođenja“ od Srba.

Premijerka je navela da je Kosovo u ovom trenutku, prema podacima UN, teritorija gde se najmanje raseljenih i izbeglih lica vratilo na svoja ognjišta.

„Takvo su društvo privremene institucije na KiM uspele da naprave u poslednjih nešto više od deset godina. To je pokazatelj njihove demokratije, poštovanja vladavine prava, ljudskih i manjinskih prava“, rekla je premijerka nakon obilaska Inovacionog centra ETF-a u Beogradu.

Ona je navela da je važno šta Srbija radi, a da je naša zemlja okrenuta budućnosti i onome što je potrebno za mlade ljude – stabilnost , dugoročni mir i da se izgradi drugačija budućnost.

„Mi ćemo se truditi da branimo interese i Ustav Srbije. Sa druge strane mi šaljemo poruke mira, stabilnosti i budućnosti. Nadam se da ćemo u privremenim institucijama u Prištini imati adekvatne sagovornike da se okanu prošlosti i okrenu budućnosti“, rekla je premijerka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana