Brnabić:Važna stalna komunikacija sa Srbima iz regiona Tanjug

Objavljeno: 14.02.2022. 17:07 Izmenjeno: 15.02.2022. 10:13

Ona je naglasila da će Srbija, u meri u kojoj to može, nastaviti da podržava projetke koji se sprovode u Mostaru.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima Udruženja Koordinacija Srba Mostar i istakla da je za nju od izuzetnog značaja da ima stalnu komunikaciju sa predstavnicima Srba iz čitavog regiona.

Brnabić je sa sagovornicima razgovarala i o zajedničkim projektima, kao i o nedavnoj donaciji materijala za testiranje na korona virus ovome gradu, koji će pomoći svim stanovnicima Mostara, saopštila je vladina Kancealrija za saradnju sa medijima.

Sagovornici su premijerki Brnabić preneli da su pomoć i podrška koju Srbi u tom gradu dobijaju iz Republike Srbije dragoceni, te da se nadaju da će ona biti produbljena. Istakli su i odličnu saradnju koju imaju sa Konzulatom Srbije u Mostaru.

Prema njihovim rečima, Srbi u Mostaru imaju sve preduslove da budu ravnopravni narod sa druga dva naroda i da su, u tom smislu, spremni na saradnju na svakom polju – političkom, ekonomskom i kulturnom.

Saradnja sa Mostarom intenzivirana je nakon posete predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić ovom gradu 4. oktobra prošle godine, kada je posetila srpsku zajednicu, sastala se sa gradonačelnikom Mostara i posetila manastir Žitomislić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Delimično oblačno

Petak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana