Brnabić:Skupština se nije sastajala jer je rastao broj obolelih Tanjug

Objavljeno: 29.04.2020. 11:30 Izmenjeno: 29.04.2020. 21:40

Premijerka Ana Brnabić objasnila je da se poslanici nisu ranije sastali, jer je procenat obolelih sa 4,27 odsto porastao na 33,08 odsto, koliko je iznosio 24. marta, navodeći da je vlada zamolila parlament da se sastane istog trenutka kada su se stvorili uslovi za to.

“Nije reč samo o 250 poslanika. To je mnogo veći broj ljudi, više od 500”, rekla je Brnabić u Skupštini Srbije gde je u toku rasprava o potvrđivanju olduke o vanrednom stanju.

Ona je objasnila da je 10.marta procenat obolelih bio 4,27 odsto u odnosu na testirane, a onda je već sledećeg dana bio 11,92 odsto, 14 marta 17,6 odsto, a 24.marta čak 33,08 odsto. Vanredno stanje u Srbiji je, inače, uvedeno 15.marta.

“Mislim da bismo imali užasne posledice, veliki broj obolelih i da bi imali i neke smrtne slučajave”, rekla je Brnabić i objasnila da je juče procenat obolelih bio 4,07 odsto zbog čega je, kaže, uz sve mere bilo moguće da se skupština sastane.

Drugo je pitanje, kaže Brnabić, da li bi vlast bila kritikovana šta god odlučila. Kao jedan od primera je navela komentare u vezi sa uvođenjem vanrednog stanja.

“Sve kritike su bile uperene na to zašto ne uvedemo vanredno stanje, zabranu kretanja, karantin, zašto su naše mere blage. Na Novoj S 13.marta je bio intervju sa (Goranom) Belojevićem koji je rekao da će u Srbiji bez vanrednog stanja biti gore nego u Italiji”, rekla je Brnabić.

List Danas je, kako je rekla, takođe pisao o tome da je Srbija u iščekivanju dok je planeta u karantinu. “To su sve oni koji danas pozivaju na lupanje u šerpe”, rekla je Brnabić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana