Brnabić:“Protesti radi protesta“ finansirani iz inostranstva Tanjug

Objavljeno: 29.11.2021. 19:49 Izmenjeno: 30.11.2021. 10:18

 Oni koji protestuju protiv Zakona o referendumu i eksproprijaciji zalažu se za kršenje Ustava, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Zakon o referendumu mora biti donet kako bi bio usklađen sa Ustavom iz 2006. godine, rekla je premijerka prilikom posete Ovčar Banji.

„Danas protestuju oni koji su držali referendum 48 sati 2006. godine da bi se taj UStav usvojio. Koji je trebalo taj zakon da promene do 2009. godine, time što nije promenjen zakon su kršili Ustav, uključujući i nas koji smo kršili Zakon, jer ga nismo uskladili sa Ustavom Srbije. U Ustavu stoji da se prag ukida. Standard venecijanske komisije je da ne postoji prag za referendum”, pojasnila je Brnabić i dodala da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić prekršio Ustav ukoliko bi učinio ono što od njega traže demonstranti.

Ona je takođe rekla da se o Zakonu o eksproprijaciji šire dezinformacije i da javni interes nije lako utvrditi.

„Potpuna je laž i besmislica da možete da uđete i uzmete nečiju zemlju ili stan time što ćete reći da je to javni interes. To ne može da se desi. Ti koji to pričaju ili nisu videli Zakon ili namerno šire dezinformacije. Da smo imali ovakav Zakon, mi bismo za Svetog Nikolu imali završen autoput do Požege. Jedina intencija je da svi ove projekti kapitalne infrastrukture čuvaju živote građana Srbije” – rekla je Brnabić.

Dodala je da su „protesti radi protesta“ finansirani iz inostranstva.

„Kreni promeni finansira Rokfeler fondacija. Ne možete me ubediti da Rokfeler fondacija ima više interesa da čuva prirodu i životnu sredinu u Srbiji, nego što imamo mi koji ovde živimo, čije porodice žive ovde i koji se sve ove godine bore za životnu sredinu u Srbiji. A nisam videla da su oni gradili filtere za odsumporavanje na hidroelektranama, niti da su menjali goriva u okviru centralnih grejanja ni u Kragujevcu, ni u Priboju ni u Kosjeriću. Nisam videla da su gradili postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Sve ono što mi sada radimo” – zaključila je Brnabić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Oblačno

Trenutna temperatura 8°C

Oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana