Brnabić:Petričićeva karikatura relativizuje nasilje nad žena Tanjug

Objavljeno: 21.01.2021. 12:44 Izmenjeno: 21.01.2021. 12:44

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da karikatura Dušana Petričića, koja stavlja predsednika Aleksandra Vučića u kontekst priče o hapšenju Miroslava Mike Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje, relativizuje gnusno nasilje počinjeno nad hrabrim devojkama koje su o tome progovorile i žele pravdu.

Brnabić je na TV Hepi rekla da ta karikatura generalno relativizuje nasilje nad ženama i istakla da to nije napad na Aleksandra Vučića, već na te devojke, žene i sve žene koje su prošle kroz bilo kakvo nasilje.

„Ta karikatura relativizuje sve što su te hrabre devojke uradile. Neka je na čast tim medijima. Napadi takvih ljudi na Aleksandra Vučića više govore o njima i tome kako vide stvari u Srbiji“, kazala je premijerka.

Brnabić je istakla da se ponosi što živi u zemlji u kojoj o takvim stvarima može da se priča slobodno i gde postoji poverenje u institucije da prijave, kako u MUP, tako i u sudove.

„Ne sećam se da je tako ranije bilo“, dodala je ona.

Govoreći o medijskim napadima koje je doživela zbog toga što je izjavila da smatra da TV Nova S duguje građanima Srbije izvinjenje i ogradu od toga što je u jednoj njihovoj emisiji rečeno da nije isto da li te siluje Legija ili Mika Aleksić, Brnabić je kazala da će nastaviti da govori ono što oseća.

„Od toga se niko nije ogradio. Posle smo čuli razne spinove kako je to izvučeno iz konteksta i ja zaista ne znam iz kakvog konteksta može da bude izvučena ta rečenica. Kakav god vaš kontekst bio, taj kontekst nije dobar“, poručila je premijerka.

Ističe da će i dalje govoriti ono što oseća i misli, a to je da TV Nova S duguje građanima izvinjenje i da čujemo ogradu od takvih šala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 7°C

Delimično oblačno

Subota
Moguća kiša

Max: 16°C
Min: 6°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana