Brnabić:Otvaranje Centra za 4.industrijsku revoluciju u BGD Tanjug

Objavljeno: 06.02.2022. 11:11 Izmenjeno: 15.02.2022. 10:02

Premijerka je naglasila da je to „veliki vetar u leđa“ svim planovima koja naša zemlja ima u oblastima razvoja veštačke inteligencije, biotehnologije, bioekonomije, biomedicine i bioinformatike.

foto Tanjug

 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će sutra u Ženevi sa predstavnicima Svetskog ekonomskog foruma potpisati ugovor o otvaranju Centra za četvrtu industrijsku revoluciju u Beogradu.

„To je veliko priznanje za sve što smo uradili na tom planu i priznanje za našu nauku, kreativnost i znanje. Taj centar će početi sa radom 1. marta i biće povezan sa dvadesetak sličnih centara koje Svetski ekonomski forum ima u svetu“, rekla je premijerka u izjavi za Tanjug nakon obilaska radova na rekonstrukciji pozorišta Dadov.

 

Brnabić sutra u Ženevi, WEF osniva Centar u Srbiji

Predsednica Vlade Ana Brnabić boraviće sutra u Ženevi, gde će sa zvaničnicima Svetskog ekonomskog foruma (WEF) biti potpisan Sporazum o uspostavljanju Centra WEF-a za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji, prvog takvog u regionu Zapadnog Balkana.

Premijerka će u sedištu Svetskog ekonomskog foruma u Ženevi, imati bilateralni sastanak sa osnivačem i izvršnim direktorom WEF-a Klausom Švabom i predsednikom Foruma Borgeom Brendeom.

Nakon toga, biće potpisan Sporazum o uspostavljanju Centra Svetskog ekonomskog foruma za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji, 16-og u mreži centara foruma u svetu i prvog u regionu Zapadnog Balkana.

U ime Vlade Srbije, Sporazum će potpisati direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu Mihailo Jovanović, u prisustvu premijerke Brnabić i zvaničnika Svetskog ekonomskog foruma.

Fokus u radu Centra biće na veštačkoj inteligenciji i bioinženjeringu.

Brnabić je ranije danas najavila da će sutra biti potpisan taj sporazum, ističući da je to veliko priznanje za sve što je do sada urađeno na tom planu i priznanje za našu nauku, kreativnost i znanje.

Centar će, prema njenim rečima, početi sa radom 1. marta i biće povezan sa sličnim centrima koje Svetski ekonomski forum ima u svetu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Oblačno

Petak
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana