Brnabić:Oštrije mere ako bude trebalo, država čini sve Tanjug

Objavljeno: 29.03.2020. 20:11 Izmenjeno: 30.03.2020. 08:15

Premijerka Ana Brnabić  je ponovo apelovala na građane da ostanu kod kuće i budu disciplinovani, i najavila da će ako bude potrebno biti uvedene još rigoroznije mere. Nabavljeno još 480 respiratora.

„Država je do sada dala svu moguću podrsku ali na građanima je da li ćemo borbu sa korona virusom da dobijemo ili ne“, istakla je Brnabić na tv Pink.

Ona je rekla da je Srbija u četvroj nedelji i još je na nogama, ali da ako bude kao juče , takav dan ćemo platiti.

Upozorila je i da ulazimo u najteži period.

Ona je rekla da od danas radi laboratorija u Batajnici, a priprema se i veterinarski institut u Kraljevu, koji će raditi testove za kovid 19 kako bi se raasteretio Torlak.

Navela je i da Srbija po glavi stanovnika ima respiratora više nego mnogo razvijenije zemlje, a da je jutros dobila mejl da smo uspeli da nabavimo još 480 respiratora.

Ona je istakla i da su bolnice dobro opremljene, da ima dovljno testova, kao i da su povećani kapaciteti.

Navela je i da je obebeđeno preko apoteka devet miliona maski za građane.

Ponovila je da će penzije biti isplaćivane u celini 10. u mesecu, a da će 10. aprila biti isplaćena i jednokran,a pomoć od 4000 dinara.

Poruičila je da svi koji ostaju kod kuće pomnažu lekarima koji rade danonoćno , da je to solidarnost i da im time daju šansu.

Kina spasavala poslove, sada spasava živote u Srbiji

Podrška Kine spasavala je ranije poslove u Srbiji, a danas podrška Kine spasava živote, izjavila je premijerka Ana Brnabić za kinesku televiziju „China Global Television Network“ (CGTN) i najavila da će inicirati podizanje spomenika prijateljstvu dve zemlje.

Brnabić je u intervjuu kineskoj mreži istakla da je, u trenutku kada je u Srbiji potvrđen prvi slučaj korona virusa, kineska ambasada bila prva koja se obratila srpskim vlastima i ponudila pomoć.

„Celično partnerstvo između Srbije i Kine“, kao i činjenica da je Kina „bila prva zemlja koja se borila i pobedila korona virus“ označili su, kaže premijerka, Peking kao „prirodnog partnera“ Beograda, kada je došlo vreme da se zatraži pomoć.

Brnabić je dodala da ima nameru da podigne spomenik posvećen čeličnom prijetaljstvu između dve zemlje, kada se kriza zbog pandemije korona virusa okonča.

„Toliko nama znači partnerstvo sa Narodnom Rrepublikom Kinom“, rekla je Brnabić za CGTN u petak.

Ona je kazala i da Srbiju očekuju dve najteže, dve ključne nedelje u borbi sa pandemijom COVID-19.

„Znamo da ćemo virus suzbiti“, naglasila je Brnabić.

Premijerka je istakla da bez ikakve sumnje očekuje da će kriza zbog pandemije korona virusa zadati ozbiljan udarac srpskoj ekonomiji, ali je dodala da je srpska Vlada za to spremna i da se nada da će se srpska ekonomija brzo oporaviti.

„Već smo izuzetno fokusirani na finansijski paket podrške našoj ekonomiji i našem poslovanju“, kazala je premijerka.

Ona je dodala da se nada da će, uz partnerstvo, sinergiju i podršku kineskih kompanija, koje su među ključnim partnerima u infrastrukturnom razvoju Srbije, naša zemlja uspeti da vrlo efikasno oporavi svoju ekonomiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana