Brnabić:Beograd u Parizu predstavljen pred 185 zemalja sveta tanjug

Objavljeno: 29.11.2022. 09:58 Izmenjeno: 29.11.2022. 10:19

Beograd i Srbiju smo predstavil delegatima iz 185 zemalja sveta“, rekla je Brnabić. Na pitanje koje su prednosti Beograda i Srbije u odnosu na druge, Brnabić je rekla da je toliko prednosti i da ne može biti objektivna

foto tanjug

 

Predsednica Vlade Ana Brnabić izrazila je zadovoljstvo predstavljanjem potencijala Srbije i Beograda u Parizu pred delegatima iz 185 zemalja, povodom kandidature Srbije za održavanje izložbe EXPO 2027, i pozitivnom reakcijom mnogih od njih. „Neki nisu znali mnogo o Srbiji, mnogi su se oduševili, mnogi su rekli da će nas podržati, a oni koji nemaju pravo glasa jer su ovde kao predstavnici privrede, rekli su da će preko društvenih mreža promovisati Beograd i Srbiju“, rekla je  Brnabić za Tanjug. Ako pobedimo, kazala je ona, svetsku izložbu ne dovodimo samo u Beograd i Srbiju, već i na Balkan, i to bi bilo prvi put da se svetska izložba održi na Balkanu. “Zato dajemo sve od sebe i imamo jako lepu podršku od zemalja iz regiona“, navela je premijerka. Predsedica vlade je rekla da je sinoć u Parizu organizovan izuzetno važan događaj, čiji je bila domaćin zajedno sa suprugom predsednika Srbije Tamarom Vučić, na kojem su predstavljeni svi potencijali Beograda i Srbije, u okviru kandidature za svetsku izložbu EXPO 2027. „Predstavili smo našu zemlju, i neke od naših najboljih umetnika, glumaca, vajara, slikara, muzičara, i sve što Beograd treba da ponudi, čak su tu bili i mali programeri iz škole u Ruskom Krsturu, koji su pokazali taj deo kreativne i inovativne Srbije“, rekla je Brnabić i naglasila da je naš ceo tim dao sve od sebe. Važno je, kako kaže, da smo predstavili Srbiju u Parizu delegatima iz skoro svih zemalja i pokazali im potencijale i lepote Srbije. „Večeras je bio samo finalni događaj, na ovome radimo godinu dana. Ministar Siniša Mali imao je važnu prezentaciju. Beograd i Srbiju smo predstavil delegatima iz 185 zemalja sveta“, rekla je Brnabić. Na pitanje koje su prednosti Beograda i Srbije u odnosu na druge, Brnabić je rekla da je toliko prednosti i da ne može biti objektivna. „Nisam objektivna, ali mislim da je Beograd grad koji ima potpuno nove stvari da ponudi, pre svega u smislu invetivnosti, kreativnosti, tog kreativnog duha, kreativnih industrija, ogroman broj vrsnih svetskih umetnika. Na Balkanu smo koji je sam po sebi unikatan i prelep i na svaki način prezanimljiv“, rekla je Brnabić.

Tamara Vučić: EXPO 2027 sjajna platforma za promociju Srbije

Specijalizovana međunarodna izložba EXPO 2027 je sjajna platforma za promociju zemlje i naroda i dobar je način da se privuku i turisti i ljudi koji su zainteresovani, ne samo za samu izložbu nego i mnogo šire, rekla je sinoć supruga predsednika Srbije Tamara Vučić povodom kandidature Beograda za tu manifestaciju. „Nadam se da imamo ozbiljne šanse da u junu sledeće godine, kada bude proglašenje, budemo proglašeni upravo mi“, rekla je Tamara Vučić za Tanjug, na svečanom koktelu priređenom povodom ovog događaja, na kome je zajedno sa premijerkom Srbije Anom Brnabić bila domaćin. Prema njenim rečima, Beograd i cela Srbija imaju mnogo toga da pokažu i ponude, a naša zemlja je na daleko poznata po gostoprimstvu. „Daleko je poznato naše gostoprimstvo i mislim da bi od toga trebalo da napravimo neku vrstu brenda, a nema sumnje da je EXPO dobra prilika za tako nešto“, kazala je Tamara Vučić i podsetila da ovako velika izložba u regionu jugoistočne Evrope nije održana od 1991. godine. Govoreći o ostalim zemljama koje su se kandidovale za EXPO2027, Vučić je rekla da konkurenciju nikada ne treba omalovažavati i nipodaštavati, već je uvek treba shvatiti ozbiljno. Jer, kako kaže, nema sumnje da i ostale zemlje kandidati nastupaju ozbiljno i odgovorno, ali to radi i Srbija. Srbija se juče u Parizu, na 171. Međunarodnoj konferenciji, predstavila povodom kandidature Beograda za EXPO 2027 sa temom „Igraj za čovečanstvo-sport i muzika za sve“ .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana