Brnabić: Vučić uradio više za regionalnu saradnju od svih kritičara

Objavljeno: 15.12.2020. 11:01 Izmenjeno: 15.12.2020. 11:01

Premijerka Ana Brnabić kaže da je predsednik Aleksandar Vučić uradio više za regionalnu saradnju nego svi zajedno koji ga kritikuju u poslednjih 25 godina.

Navodi da je Vučić pokrenuo „Mini Šengen“, koji Bosna i Hercegovina nije prihvatila.

„To je inicijativa koja bi doprinela da lakše putujemo, da mladi mogu lakše da studiraju u državama regiona i lakše nađe posao“, rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je navela da je Vučić prvi političat koji je posle 76 godina pozvao u zvaničnu posetu premijera Albanije i da je za to bila potrebna hrabrost i vizija koju, kako kaže, „niko od salonskih političara nije imao“.

„Da dovodite u pitanje Republiku Srpsku i da kažete da je to smetnja funkcionalnosti BiH, to znači da vi ne znate baš ništa o BiH i RS. Idite u RS koliko je tim ljudima važna RS za bezbednost“, rekla je ona.

Navodi da funkcionalnost ili nefunkcionalnost BiH ne zavisi od Beograda i Banjaluke i da je važan kvalitet života građana u BIH.

Ona je navela da je Beograd sa Sarajevom dogovorio izgradnju mosta između LJubovije i Bratunca, koji je važan za ljude koji tamo žive.

„Uložili smo novac i izgradili most, koji građani RS danas ne mogu da koriste, ne zbog Beograda i Banjaluke već zbog Sarajeva. Neko u Sarajevu nije bio efikazan da kaže „hajde ovo da uradimo kao gest dobre volje, jer to je BiH“, a ne da kažu nemoj to da uradimo to je RS. To su srtvari koje prave razliku između funkcionalnih i drugačijih dražava“, navela je ona.

Podseća da je Srbija rekla da hoće da gradi autoput ka Sarajevu, ali da je „dogovoriti se sa Sarajevom o trasi autoputa ravno lansiranju rakete na mesec“.

Zbog toga što nije bilo moguće da se sa Sarajevom dogovore oko trase Srbija, kako je rekla, danas gradi dve trase autoputa ka Sarajevu – jedna je Kuzmin – Sremska Rača do Bjeljine i drugi Požega -Užice- Kotroman.

„Tu inicijativu je dao Vučić. Kažete da se mešamo u unutrašnje pitanje BiH. Kako? Tako što gradimo aerodrom Trebinje. To je još jedan aerodrom u BiH“, navela je ona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana