Brnabić: Vlada uvek otvorena za dijalog sa medijima

Objavljeno: 27.12.2017. 17:48 Izmenjeno: 28.12.2017. 11:03

Predsednica Vlade Ana Brnabić sa članovima svog kabineta priredila je prijem za predstavnike medija na kome je poručila da je Vlada uvek otvorena za dijalog o svim temama.

Obraćajući se na tradicionalnom prijemu tokom novogodišnjih i božićnih praznika, Brnabić se zahvalila medijima na saradnji i dijalogu tokom 2017. godine.

Kako je rekla, bilo je i lepsih i teških trenutaka te dodala da je Vlada puna optimizma za narednu 2018. godinu u kojoj očekuje još bolju saradnju sa svim predstavnicima medija.

„Znam da imamo neka otvorena pitanja sa nekim predstavnicima medija, da imamo neka razumevanja, ali otvoreni smo za dijalog“, poručila je Brnabić.

Ona je istakla da Vlada Srbije nije neprijatelj medija već je otvorena za razgovor uvek i o svim temama.

 

Brnabić: Srbija će u regionu ostati fleksibilna i tolerantna

Regionalna saradnja će ostati jedan od osnovnih prioriteta Srbije u 2018. godini, izjavila premijerka Ana Brnabić.

„Što se tiče Hrvatske, tu su uvek kompleksni odnosi, ali Srbija će ostati fleksibilna i tolerantna i otvorena za dijalog“, rekla je Brnabić Tanjugu.

Prema njenim rečima, Srbija će i dalje ostati fokusirana na Berlinski proces, u tri aspekta – agendu infrastrukturnog povezivanja železnicom i putevima, formiranje zajedničkog ekonomskog prostora i kroz regionalnu platformu za mlade.

Ističe da regionalna saradnja mora da ostane jedan od naših osnovnih prioriteta, jer je važna kako bismo, u punom kapacitetu i sa svim našim potencijalima, mogli da ostvarimo održiv rast.

„Jer, ukoliko ceo region nije percipiran kao stabilan, Srbija će trpeti posledice toga, u smislu manje investicija, manje novca iz fondova i međunarodnih finansijskih institucija, skupljih kredita“, rekla je premijerka tokom novogodišnjeg prijema u Vladi Srbije za predstavnike medija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana