Vlada sredinom oktobra Tanjug

Objavljeno: 27.09.2020. 10:20 Izmenjeno: 28.09.2020. 10:37

Naredna sedmica će biti ključna za formiranje nove Vlade Srbije, izjavila premijerka Srbije Ana Brnabić i dodala da veruje da će ona biti formirana sredinom oktobra.

„Verujem da će naredna nedelja biti ključna za formiranje nove vlade, predsednik je tu u zemlji, nema potrebe za razgovorima u inostranstvu“, rekla je Brnabić i podsetila da je predsednik bio u Vašingtonu, Istanbulu, trebalo je da ide i u Brisel ….

Naredne nedelje će razgovarati sa potencijalnim patnerima, sa svim parlamentarnim strankama koje su prešle cenzuz, rekla je Brnabić za TV Pink i dodala da veruje da će nakon toga sredinom oktobra biti formirana vlada.

Jovanović već obilazi region, Kanc.DFC donosi korist svima

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je da je Kancelarija DFC otvorena u Beogradu regionalna i da će od nje imati koristi svi i izrazila žaljenje što mnogi političari u regionu prenebregavaju tu važnu činjenicu.

Ona je za TV Pink rekla da kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić pregovara u svetu, on pregovara tako da donese nešto i Srbiji i čitavom regionu.

„Od te Kancelarije korist će imati ceo region jer je Vučić prvi postavio tezu nema jake i stabilne Srbije bez jakog i stabilnog regiona. Pregovarao je o regionalnoj Kancelariji, iako će ona najviše doneti Srbij kao najjačoj ekonomiji regiona“, precizirala je Brnabić i dodala da je Džon Jovanović, čelni čovek Kancelarije, već krenuo po regionu da upozna privredu i vidi koji su projekti prioritetni.

Brnabić je dodala da su SAD samim tim što su pronašli Jovanovića i postavili ga na čelo Kancelarije u Beogradu pokazali koliko im je stalo do Srbije.

„SAD samim tim što su pronašli Džona Jovanovića, što su sa pažnjom gledali kako da nađu fenomenalnu osobu, u radu sa privatnim sektorom, sa finansijskim institucijama, čoveka sa mnogo veza, ali srpskog porekla, čoveka koji govori srpski, zaposlili ga u DFC i doveli ovde, pokazuje koliko im je stalo do osnosa sa Srbijom, građanima, našim kompanijama“, rekla je ona.

Komentarišući jučerašnji događaj u Pranjanima, otvaranje aerodroma, obeležavanje operacije Halijard, ali i saradnju sa Vašingtonom, posetu najviše delegacije SAD Beogradu, otvaranje Kanceralije…, Brnabić je ocenila da sve to pokazuje drugačiju i iskrenu sliku Srbije.

„Ne imidž, jer imidž je ono što pokušavate da napravite, ovo je pravo lice Srbije“, poručila je premijerka.

Ocenila je i da je jučerašnji dan bio značajan dan za odnose Srbije i SAD, što se moglo čuti i od predsednika Vučića i od ambasadora Godfrija.

„Poruka koja je bila suštinska jeste da obe zemlje mogu biti jako dobre ukoliko rade zajedno.

U ovoj nedelji smo imali delegaciju iz SAD na najvišem nivou u istoriji Srbije. Bila je ovo jedna fantastična nedelja za odnose sa SAD. To je naravno, predsednik Vučić gradio iz dana u dan, iz godine u godinu“, rekla je Brnabić.

Kako kaže, ranije u Srbiji nisu obeležavane takvi događaji, a obeležavaju se tokom mandata predsedika Vučića.

Prema njenim rečima, i promeni slike SAD u Srbiji izuzetno je doprineo ambašador Godfri.

Premijerka je rekla da Srbija može mnogo da ponudi svetu, ali i da je mnogo važno da pričamo o budućnosti.

„Ništa od ovoga nije palo sa neba. Ovo je rezultat napornog rada predsednika Vučića, ali i čitavog njegovog tima, svih ovih godina“, zaključila je Brnabić.

15.000 radnih mesta za mlade

Za program Moja prva plata se prijavilo 9.648 kompanija ali pošto podatke još procesuiramo, očekujem da taj broj premaši 10.000, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

0 radnih mesta za početak poslovnih karijera mladih ljudi, ali da se očekuje da će broj radnih mesta oglasenih prek

Gostujući na TV Pink ona je rekla da to znači oko 15.00o programa Moja prva plata, biti i veći i da će iznositi oko 17.000.
Vlada Srbije je, podsetila je ona, u ovaj program uložila dve milijarde dinara.

 Možda nećemo ni imati pad BDP

Ima naznaka da ove godine uopšte nećemo imati pad Bruto društvenog proizvoda, što bi bio ogroman uspeh, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ona je najavila da će krajem oktobra biti završen Data centar u Kragujevcu koji će, kako je rekla, biti najmoderniji u Evropi.

U oktobru će, rekla je premijerka, biti završena i otvorena i višenamenska laboratorijska lamela u Nišu u sastavu tamošnjeg Elektronskog fakulteta. „To će stvoriti uslove za mlade da ostaju u našoj zemlji“, istakla je ona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana