Brnabić u Ženevi, WEF osniva Centar u Srbiji Tanjug

Objavljeno: 07.02.2022. 13:53 Izmenjeno: 07.02.2022. 14:47

Fokus u radu Centra biće na veštačkoj inteligenciji i bioinženjeringu.

foto Tanjug

 

Predsednica Vlade Ana Brnabić boravi u Ženevi, gde će sa zvaničnicima Svetskog ekonomskog foruma (WEF) biti potpisan Sporazum o uspostavljanju Centra WEF-a za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji, prvog takvog u regionu Zapadnog Balkana.

Premijerka će u sedištu Svetskog ekonomskog foruma u Ženevi, imati bilateralni sastanak sa osnivačem i izvršnim direktorom WEF-a Klausom Švabom i predsednikom Foruma Borgeom Brendeom.

Nakon toga, biće potpisan Sporazum o uspostavljanju Centra Svetskog ekonomskog foruma za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji, 16-og u mreži centara foruma u svetu i prvog u regionu Zapadnog Balkana.

U ime Vlade Srbije, Sporazum će potpisati direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu Mihailo Jovanović, u prisustvu premijerke Brnabić i zvaničnika Svetskog ekonomskog foruma.

Brnabić je ranije  najavila da će sutra biti potpisan taj sporazum, ističući da je to veliko priznanje za sve što je do sada urađeno na tom planu i priznanje za našu nauku, kreativnost i znanje.

Centar će, prema njenim rečima, početi sa radom 1. marta i biće povezan sa sličnim centrima koje Svetski ekonomski forum ima u svetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana