Brnabić u poseti SAD od 23. do 26. jula Tanjug

Objavljeno: 20.07.2018. 17:57 Izmenjeno: 20.07.2018. 17:57

Predsednica vlade Ana Brnabić boraviće u poseti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) od 23. do 26. jula, što će biti njena prva poseta toj zemlji u svojstvu predsednice vlade.

 

Premijerka Brnabić će u Vašingtonu biti domaćin svečanosti u Kongresu SAD, koja će biti održana povodom obeležavanja jubileja stogodišnjice podizanja srpske zastave ispred Bele kuće, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Zajedno sa premijerkom, svečanosti će prisustvovati i prvi potpredsednik vlade i ministar spoljih poslova Ivica Dačić.

Taj jubilej biće obeležen nizom manifestacija, koje će u glavnom gradu SAD biti održani od 25. do 28. jula.

Brnabić će u Njujorku i Vašingtonu imati više susreta sa američkim zvaničnicima, kao i sa predstavnicima međunarodnih institucija i kompanija koje imaju sedište u toj zemlji. Razgovaraće i sa predstavnicima naučne i poslovne zajednice.

Tokom posete SAD, predsednica vlade sastaće se sa ministrom finansija SAD Stivenom Mjučinom i sa predsednikom Svetske banke Džim Jong Kimom.

Tokom boravka u Vašingtonu, Brnabić će se sastati sa kongresmenima Tedom Poeom i Emanuelom Kliverom, kopredsedavajućima srpskog Kokusa.

Predsednica vlade razgovaraće i sa senatorom Džejmsom Rišom, kao i sa senatorom Ronom Džonsonom, predsedavajućim Potkomiteta za Evropu u američkom Senatu i senatorom Tomom Kotonom, članom Vojnog komiteta Senata.

Premijerka Brnabić će u Vašingtonu imati izlaganje u Međunarodnom republikanskom institutu, dok će se u Njujorku sresti sa članovima Ist-Vest Instituta.

Ona će u Njujorku posetiti Tesla naučni centar, neprofitnu nevladinu organizaciju koja je nedavno uključena u registar istorijskih mesta države Njujork.

Ova organizacija promoviše obrazovanje i nauku i formirana je sa ciljem razvoja regionalnog naučno-tehnološkog centra na Long Ajlendu. Ovaj centar otkupio je imanje na kome se nalazi Teslina laboratorija.

Premijerka Brnabić sastaće se u Njujorku i sa predstavnicima Udruženja srpskih preduzetnika, koje su osnovali preduzetnici srpskog porekla 2016. godine u Kaliforniji, kako bi podržali srpske startap kompanije širom sveta.

Ovo udruženje trenutno ima pet ogranaka – u San Francisku, Njujorku, Los Anđelesu, Beogradu i Novom Sadu, navedeno je u saopštenju.

One Response to “Brnabić u poseti SAD od 23. do 26. jula”

  1. Dr Miggyy каже:

    Ana Brnabić boraviće u poseti SAD čitavih tri dana kao domaćica u Vašingtonu na svečanosti povodom obeležavanja jubileja stogodišnjice viorenja srpske zastave ispred Bele kuće, koja je obložena belim mermerom iz Aranđelovca. Čudno je, u svemu tome, zbog čega ne ide ΛV, kada je do sada na skupovima, više zbog slikanja, isključivo on predstavljao Srbiju i niko drugi. Možda se umorio, možda već četiri puta se pozdravio sa Trampom, prilikom jedne posete SAD, pa mu dosadilo. Možda čeka da Tramp dođe u Srbiju i da se pozdravi jubilarnim petim putem. Rukovanje nije obavezno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana