Brnabić u najvećoj meri zadovoljna primenom mera Tanjug

Objavljeno: 17.03.2020. 21:55 Izmenjeno: 18.03.2020. 12:21

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je da je u najvećoj meri zadovoljna primenom vladinih mera u lokalnim zajednicama, koje ih, kako je rekla, doduše, neke manje, neke više efikasno sprovode.

Kao najvažnije istakla je to što dobro funkcioniše centralizovano snabdevanje medicinskom opreme preko RFZO.

“To je savet predsednika da centralizujemo snabdevanje lokalnih zajednica preko RFZO I četiri klinička centra tako da imamo dobru kontrolu I uvid u sve to, što je veoma važno”, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare.

Podsetila je da vlada u ovoj kriznoj situaciji ima dva cilja: jedan je, kazala je, zaštita efikasnog zdravstvenog sistem I to se postiže kroz krizne štabove I centralizovano snabdevanje medicinskom opremom, a kao drugo je navela da od sutra stariji sugrađani mogu da budu snabdevani preko kol centara u lokalnim samoupravama.

“Sutra ću dobiti presek informacija I o tome ću govoriti, a cilj je da svi naši stari sugrađani mogu tačno da znaju ko im stoji na raspolaganju za svaku vrstu pomoći I podrške, ne samo za namirnice već I za penzije I sve drugo što im bude potrebno”, rekla je Brnabić.

Istkla je da nikome nije drago zbog uvedenih strožih mera, zbog kojih mnogi kritikuju vladu, ali s druge strane, kaže, drago joj je što je do toga ošlo I oseća se sada mnogo opuštenije.

“To je odgovornost koju smo morali da preuzmemo, da 24 sata budemo na raspolaganju svim našim starijim sugrađanim, na propisan način ne ugrožavajući pritom ni njih ni one koji će im pomagati”, rekla je Brnabić I dodala da će sve biti obavljano uz najveće mere predostrožnosti.

Pored tih stvari koje su bile izazov, Brnabićeva je istakla da je najveći problem I možda najveća opasnost sa kojom se Srbija suočava je to što srpski državljani dolaze iz inostranstva u ogromnom broju.

“Borimo se sa najvećom opasnošću, sa kojom nisam sigurna da možemo da iskontrolišemo”, rekla je premijrka I navela podatak d je samo u poslednja dva dana, do jutros u 7 sati u Srbiju ušlo 35. 376 naših državljana iz inostranstva.

Ogroman broj njih je, kaže, nedisciplinovan I ugrožava sanitarne mere koje se preduzimaju.

Zahvalila je građanima koji su prijavili osobe za koje znaju da su došli iz inostranstva, a da nisu u samoizolaciji.

“To je teška stvar I ogroman rizik I pravi nam ogromne probleme. Ali, s druge strane, zahvalnost svima onima koji su povratnici I koji zbog sebe, komšija I lokalne zajednice poštuju mere samoizolacije”, kazala je Brnabićeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 29°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana