Brnabić: Sve ukazuje da Fijat ostaje Tanjug

Objavljeno: 01.06.2018. 15:08 Izmenjeno: 01.06.2018. 15:08

Premijerka Ana Brnabić je izjavila da će uskoro imati razgovore sa predstavnicima Fijata, kao i da sve ukazuje na to da će ta kompanija ostati u Srbiji

 

„Imamo sve indicije da će Fijat ostati u Srbiji, nadamo se da ćemo uskoro videti njihove investicione planove. Ja ću kao predstavik države imati uskoro razgovore sa njima, jer želim da čujem tačno šta su njihove investiocne odluke, ali sam danas mnogo manje zabrinuta za radnake Fijata i Kragujevca nego što sam bila pre godinu dana kada smo imali štrajk u Fjatu“, rekla je Brnabić novinarima u Boljevcu.

Ona je tamo posetila preduzeće FPM Agromehanika.

Na pitanje da li će sa Fijatom biti produžen ugovor pošto ističe ove godine, Brnabić je kazala da je vlada spremna za dalje razgovore, ali da želi prvo da vidi koja će biti ponuda te kompanije.

„Želimo da vidimo koja je njihova ponuda prema radnicima i prema državi. Očekujemo da ona bude u najboljem interesu radnika i države i u odnosu na njihovu poudu ćemo reagovati“, kaže premijerka.

Istakla je da Kragujevac sa firmom „Milanović inženjering“ koju je preuzeo Simens sada ima potpunu drugačiju pespektivu, kao i da sada mnogo lakše ulazi u dalje razgovore sa Fijatom nego pre godinu dana.

„Srećna sam zbog Kragujevca i mislim da će za godinu, dve to biti jedan od gradova kome će biti potrebna nova radna snaga odnosno da to više neće biti, kako su pre nazivali, dolina gladi“, navela je premijerka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 19°C
Min: 8°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana